Αυτή η Lamborghini Huracαn Evo σέρνει… αεροπλάνο!


Στις υπηρεσίες του αεροδρομίου της Μπολόνια η εκρηκτική «Lambο» των 640 ίππων!

  • 28/6/2021

Τα αεροδρόμια προσφέρουν την ευκαιρία να δει κανείς πολλά παράξενα και υπέροχα οχήματα, αλλά σπάνια την ευκαιρία να εντοπίσει ένα supercar. Ωστόσο, οι επισκέπτες του αεροδρομίου της Μπολόνια στην Ιταλία θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν ένα πολύ ασυνήθιστο αυτοκίνητο ως "οδηγό" αεροσκαφών (Follow Me Car) με τη μορφή μίας Lamborghini Huracán Evo 640 ίππων.

Σε χρώμα ματ πράσινο Verde Turbine με πορτοκαλί σχέδια υψηλής ορατότητας και φάρο στην οροφή με πορτοκαλί φώτα και το ραδιόφωνο επικοινωνίας, η Huracán Evo θα συνεισφέρει στην απογείωση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Gugliemo Marconi της Μπολόνια, το οποίο απέχει μόλις 42 χιλιόμετρα από το εργοστάσιο της Lamborghini στο Sant'Agata Bolognese. Το αεροδρόμιο είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα της βόρειας Ιταλίας, εξυπηρετώντας τακτικά περισσότερους από οκτώ εκατομμύρια επιβάτες ετησίως πριν από την πανδημία του COVID.

Η Lamborghini έχει μια μακροχρόνια σχέση με το αεροδρόμιο, έχοντας προηγουμένως προμηθεύσει τόσο την Aventador όσο και μία κανονική Huracán με φωτεινά κίτρινα σχέδια για παρόμοια καθήκοντα. Η απόδοση της Evo και η ικανότητα της στην επίτευξη τελικής της τάξης των 325 km/h είναι απίθανο να… αξιοποιηθούν κατά τη διάρκεια των επίσημων καθηκόντων του. Τα αεροσκάφη γενικά περιορίζονται σε μόλις 30 km/h κατά την διάρκεια δρομολόγησης πριν από την εκτόξευσή τους. Αλλά δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν το προσωπικό του αεροδρομίου τος πιο ήσυχες ώρες επιχειρήσει να βιώσει τις εξωπραγματικές επιδόσεις της Lamborghini. Σίγουρα θα είναι πιο συναρπαστική στην οδήγηση από ένα ρυμουλκό αεροσκαφών.

Ο ρόλος των αυτοκινήτων οδηγών-αεροσκαφών είναι ακριβώς όπως υποδηλώνει το όνομα: να βοηθήσει στην καθοδήγηση των αεροσκαφών μέσω πολύπλοκων ή ασυνήθιστων ελιγμών ενώ βρίσκεται στο έδαφος, συνήθως εκείνων που δεν χρησιμοποιούν τους συνηθισμένους αεροδιαδρόμους. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται επίσης για τη μεταφορά προσωπικού ή ακόμη και VIP. Η Lamborghini δεν είναι η μόνη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων επιδόσεων που έχει προμηθεύσει αεροδρόμια. Το αεροδρόμιο του Αννόβερου στη Γερμανία χρησιμοποιούσε μία Porsche Cayman S σε κίτρινο και μαύρο χρώμα.

Υπάρχει επίσης  μία αστυνομική Huracán που περιπολεί τους αυτοκινητόδρομους της Ιταλίας, σε μπλε και άσπρο χρώμα και πάνω της αναγράφεται το Polizia. Βρίσκεται έξω από τη Ρώμη τόσο για καταδιώξεις όσο και για καθήκοντα μεταφοράς οργάνων δωρητών.