Αυτή η McLaren P1 GTR έχει άδεια κυκλοφορίας να «σκοτώνει»


Πρόκειται για μια P1 GTR που μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερη στους δρόμους και να εξουδετερώνει οποιοδήποτε άλλο τετράτροχο βρεθεί στο διάβα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/4/2020

H Lanzante είναι μια βρετανική εταιρία που αναλαμβάνει την αναβάθμιση και την βελτίωση παλαιών και νέων μοντέλων. Όχι όποιων και όποιων αλλά σπορ μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Και ένα από τα κορυφαία πρότζεκτ της είναι η McLaren P1 GTR-18 που έχει εμφανείς επιρροές από την επική F1 GTR Longtail. Αν κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες θα δείτε πως η «ουρά» του αυτοκινήτου είναι λίγο μακρύτερη δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό της Long Tail.

Επίσης το νέο πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο και πιο εμφατικό μπροστινό splitter όταν η πίσω πτέρυγα έχει ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση και γεωμετρία. Εδώ να πούμε πως με το συγκεκριμένο κιτ GTR-18 θα εφοδιαστούν μόλις έξι «απλές» P1 GTR. Όλες εμπνευσμένες και με το ίδιο χρώμα της Gulf Team Davidoff No.28R F1 GTR Long Tail που συμμετείχε στο Le Mans του 1997.

H Lanzante δεν κάνει ξεκάθαρο αν έχει «πειράξει» την υβριδική διάταξη του twin-turbo V8 των 3,8 lt. Κάτι που θεωρείται μάλλον απίθανο. Αφενός πρόκειται για ένα πολύπλοκο μηχανικό σύνολο και οποιαδήποτε επέμβαση ίσως να είχε συνέπειες. Αφετέρου επειδή δεν χρειάζεται αφού η ισχύς των 1.000 PS φτάνει και περισσεύει.

Προφανώς, το σημαντικότερο στην όλη υπόθεση δεν είναι άλλο πως αυτή η McLaren P1 GTR έχει άδεια κυκλοφορίας για τους δημόσιους δρόμους. Για αυτό πρέπει να έχουν γίνει πολλές αλλαγές/ βελτιώσεις και πέρα από κάποιες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν π.χ. με τα φώτα κ.α. προφανώς θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί και κάποιο ενισχυμένο καταλυτικό σύστημα ώστε να «κόβει» τις εκπομπές ρύπων. Ίσως και μερικά άλογα…