Αυτή η McLaren Sabre μπορεί να γίνει δική σας σε... φιλική τιμή (photos)


Η McLaren Sabre, των μόλις 15 αντιγράφων, είναι ένα δημιούργημα που κάθε συλλέκτης θα ήθελε στη συλλογή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 5/8/2022

Η εξαιρετικά συλλεκτική McLaren Sabre, βασισμένη στη McLaren Senna, κατασκευάστηκε σε 15 αντίγραφα, και ήταν διαθέσιμη μόνο στην Αμερική. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει όμως, είναι φυσικά η σπανιότητά της, αλλά και το γεγονός ότι αποτελείται από 70% νέα μέρη, με τη μονάδα ισχύος, τη βασική πλατφόρμα και το αμάξωμα να διατηρούνται.

Η McLaren θέλησε να δημιουργήσει ένα μοντέλο που να θυμίζει κατά πολύ τη θρυλική McLaren Senna, όμως αυτή τη φορά έδωσε περισσότερη σημασία στις επιδόσεις. Η Sabre φέρει έναν τούρμπο 4.0 L V8 κινητήρα που προσφέρει 824 PS ιπποδύναμης, κάνοντάς την το πιο γρήγορο διθέσιο μοντέλο της εταιρείας. 

Παρά την ήδη ειδικής έκδοσης φύση της, η συγκεκριμένη Sabre είναι πλήρως εξατομικευμένη για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, με τις τροποποιήσεις να δίνουν έμφαση στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του συγκεκριμένου μοντέλου. 

Προκειμένου να υπολογίσουμε το κόστος της, ας αναλογιστούμε ότι η Sabre είναι ένα χειροποίητο, ειδικής και πολύ περιορισμένης έκδοσης όχημα, το οποίο είναι βασισμένο στη McLaren Senna, ένα από τα πιο θρυλικά και αξιομνημόνευτα hypercars της βρετανικής εταιρείας που φτιάχτηκε για χρήση κυρίως μέσα σε πίστα, του οποίου το κόστος ξεπερνά τα 890.000 ευρώ

Η τιμή πώλησης της συγκεκριμένης McLaren Sabre που θα βγει σε πλειστηριασμό σε δύο εβδομάδες, αναμένεται από τους ειδικούς να αγγίξει σχεδόν τα 5.000.000 ευρώ: Ένα όχημα που μπορεί να αποκτηθεί από λίγους, και θα προστεθεί στη συλλογή μόνο ενός.