Αυτή η Mercedes G-Class… έχει τις αναποδιές της!


H γνωστή γερμανική εταιρία Hofele αναβάθμισε την εμβληματική G-Class και της πρόσθεσε και ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HOFELE
  • 3/12/2020

Μπορείτε να εντοπίσετε με την πρώτη ματιά την διαφορά; Αν δεν το έχετε κάνει τότε να σας βοηθήσουμε ώστε να δείτε πως σε αυτή την G-Class οι πίσω πόρτες δεν ανοίγουν προς τα εμπρός αλλά προς τα πίσω. Με άλλα λόγια οι μεντεσέδες έχουν μεταφερθεί απ τη μεσαία κολόνα στην πίσω, η οποία έχει ενισχυθεί ανάλογα ώστε να αντέχει στο φορτίο των πορτών.

Οι ειδικοί της Hofele λένε πως με αυτό τον τρόπο πετυχαίνεται πιο άνετη πρόσβαση στις πίσω θέσεις, ενώ παράλληλα το ανάποδο άνοιγμα κάνει ξεχωριστές όσες G-Class το φέρουν. Ταυτόχρονα, είναι ένα μοναδικό στοιχείο που μπορεί να το συναντάμε σε πολυτελή λιμουζίνες όπως η Rolls-Royce Cullinan (ποιος θυμάται το Opel Meriva;) αλλά σπανίως σε ένα 4x4.

Μάλιστα, οι πίσω πόρτες φαίνεται να έχουν άνοιγμα σε ορθή γωνία, ενώ υπάρχουν και τα ηλεκτρικά τους παράθυρα. Όσο για τους χώρους, στην πίσω σειρά υπάρχουν δύο ανεξάρτητα θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα με το διάκοσμο να σφύζει από πανάκριβα και υπερπολυτελή υλικά με κυρίαρχα το δέρμα Nappa και Alcantara.

Αρκετά στοιχεία του αμαξώματος θυμίζουν S-Class και Maybach, αλλά εννοείται πως ο πελάτης μπορεί να εξατομικεύσει την G-Class του στην Hofele όπως ακριβώς την θέλει. Για την τιμή ποιος νοιάζεται, αφού το όλο πακέτο αναβάθμισης ίσως και να ξεπερνά το πενταψήφιο νούμερο για ένα από τα πιο εμβληματικά 4x4 που κατασκευάζει η Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας.