Αυτή η Mercedes SL 65 AMG Black Series βγαίνει «στο σφυρί» και κάνει και supercars να ωχριούν (photos)


Κανείς δε θα πίστευε ότι μία Mercedes θα «εκθρόνιζε» οποιοδήποτε supercar, όμως αυτή η SL 65 AMG Black Series πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνει.

  • ΦΩΤΟ: Bring A Trailer
  • 20/12/2022

Ένα από τα πιο κλασικά μοντέλα της Mercedes από την κυκλοφορία της αποτελεί η Mercedes-Benz SL, η οποία εδώ και δεκαετίες, άξια πρωταγωνιστεί στο lineup της εταιρείας. Η έκδοσή της που κάνει τη διαφορά όμως, είναι η SL 65 AMG Black Series.

Δεν είναι απλά μία έκδοση AMG, καθώς το αγριεμένο λουκ της την κάνει να είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Εκτός της εμφάνισής της, η SL 65 AMG Black Series είναι και εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης, αφού μόνο 350 μονάδες του μοντέλου κατασκευάστηκαν παγκοσμίως.

Μία εκ των 175 μονάδων που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε δημοπρασία μέσω της ιστοσελίδας αγοραπωλησιών Bring A Trailer. Πρόκειται για μία μονάδα του 2009 που έρχεται μαζί με ένα επίσημο πιστοποιητικό Carfax, και έναν καθαρό φάκελο από την πολιτεία της Φλόριντα.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε χρωματισμό Palladium Silver Metallic, γεγονός που δίνει έμφαση στα χαρακτηστικά της εμφάνισης του οχήματος. Φέρει επίσης μία οροφή από ανθρακόνημα και τροχούς με διάμετρο 19 ιντσών στο μπροστινό μέρος και 20 ιντσών στο πίσω μέρος, οι οποίοι συνοδεύονται από ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2, μεγέθους 255/35 και 325/30, εμπρός και πίσω, αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, μπορεί κανείς να βρει σπορ καθίσματα ντυμένα με δέρμα σε μαύρο χρώμα, με ραφές που κάνουν αντίθεση. Ένα ηχοσύστημα Harman Kardon έχει τοποθετηθεί, ενώ η καμπίνα είναι φινιρισμένη με λεπτομέρειες από ανθρακόνημα. 

Αυτό που «δένει» όλα τα στοιχεία του μοντέλου και το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο άγριο, είναι φυσικά ο πανίσχυρος κινητήρας που κρύβει κάτω από το κάλυμμα. Η SL 65 AMG Black Series φέρει έναν twin-turbocharged V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,0 L, ο οποίος αποδίδει 670 PS και 1.000 Nm ροπής.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες και ο κορυφαίος πλειοδότης αυτή τη στιγμή σκοπεύει να διαθέσει 226.000 δολ. (212.679 ευρώ), προκειμένου να αποκτήσει αυτό το γερμανικό αριστούργημα καθαρόαιμης ιπποδύναμης.