Αυτή η πανέμορφη Lamborghini Countach 5000 QV μπορεί να γίνει δική σας (photos)


Αυτή η Lamborghini Countach 5000 QV του 1988 αποδεικνύει ότι το κίτρινο ταιριάζει τέλεια με το καφέ και μοστράρεται σαν καινούργια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: CARS&BIDS
  • 21/5/2023

Η συγκεκριμένη Lamborghini Countach είναι μάλλον το τέλειο εύρημα από τη δεκαετία του '80. Πρόκειται για ένα εκ των 631 μονάδων της έκδοσης 5000 QV που παράχθηκαν ποτέ, και βρίσκεται προς πώληση στην ιστοσελίδα αγοραπωλησιών και δημοπρασιών, Cars & Bids.

Το κεντρομήχανο μοντέλο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις ΗΠΑ, όπου και πωλείται αυτή τη στιγμή. Πιο συγκεκριμένα, η κατακίτρινη Countach κατέφτασε σε μία αντιπροσωπεία της Lamborghini στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 1988, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2010, όποτε και ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ευρώπη. Πέρασε από τη Δανία και μετέπειτα τη Γερμανία το 2014, πριν καταλήξει ξανά στα «πάτρια» εδάφη της.

Όντας ένα μοντέλο περιορισμένης έκδοσης, η Countach είναι ήδη αρκετά ιδιαίτερη. Αυτό που την κάνει όμως ακόμα πιο σπάνια είναι το χρώμα της, αφού είναι ένα από τα μόλις 9 αντίτυπα που βάφτηκαν στην απόχρωση Giallo Fly. Εκτός αυτού, φέρει τις αυθεντικές της ζάντες 15 ιντσών της OZ Racing, κι η κατάσταση ολόκληρου του αυτοκινήτου είναι εξαιρετική. Τα επίσημα έγγραφα της αγγελίας αναφέρουν ότι υπάρχουν μερικά σημεία φθοράς στη βαφή, όμως αυτά μοιάζουν μηδαμινά, μπροστά στο μεγαλείο της.

Περνώντας στο εσωτερικό, η κατακίτρινη Countach κρύβει μία πολυτελή καμπίνα, ντυμένη στην απόχρωση Testa di Moro, ένα ζεστό καφέ σοκολατί που δένει τέλεια με το κίτρινο του αμαξώματος. Έχει εξοπλιστεί με ένα ηχοσύστημα και ένα σύστημα πλοήγησης της Alpine.

Αυτό που συγκινεί περισσότερο απ' όλα είναι μάλλον αυτό που φιλοξενείται κάτω από το κάλυμμα. Ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 χωρητικότητας 5,2 L τραγουδά το εκκωφαντικό του τραγούδισμα, κάνοντας την Countach ακόμα πιο μαγευτική.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, η συγκεκριμένη μονάδα έκανε ένα ταξίδι μερικών ετών στην Ευρώπη. Έτσι, χρειάστηκε να γίνουν ορισμένες τροποποιήσεις, προκειμένου να πληροί τα ευρωπαϊκά κριτήρια. Αυτές περιλαμβάνουν τα πλαϊνά ανακλαστικά σώματα και τον μπροστινό προφυλακτήρα με φώτα ομίχλης Carello, ενώ περαιτέρω αλλαγές είδαν τους πίσω μικροπροφυλακτήρες να αφαιρούνται, και μία εξάτμιση Ansa Marmitte να παίρνει τη θέση της.

Η πανέμορφη Countach έχει διανύσει 17.300 km, κι αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη προσφορά της δημοπρασίας ανέρχεται στα 355.000 δολάρια, με τη δημοπρασία να ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες.

Δείτε την Lamborghini Countach του 1988 να ετοιμάζεται για τη δημοπρασία: