Αυτή η "πειραγμένη" BMW M3 E30 έχει απίστευτη ισχύ


Εάν είστε αγνός φαν της BMW, αυτή η M3 Ε30 δεν θα σας αρέσει. Αν όμως σας αρέσουν τα βελτιωμένα hot αυτοκίνητα, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με το πως έχει μεταμορφωθεί.

  • 25/5/2021
  • Μία βελτιωμένη BMW M3 E30
  • Με 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα που αποδίδει πάνω από 800 ίππους
  • Εμφάνιση από τα αγωνιστικά του DTM

Η συγκεκριμένη M3 έχει «στολιστεί» με ένα προσαρμοσμένο bodykit που προέρχεται από μια ιδέα του Khyzyl Saleem πριν γίνει πραγματικότητα.

Το κιτ έχει μεταμορφώσει εντελώς την εμφάνιση της M3 με ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος που περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο splitter και έναν νέο μπροστινό προφυλακτήρα. Οι  εμπρός και πίσω θόλοι είναι υπερτονισμένοι, όπως και τα πλαϊνά μαρσπιέ και η τετράδα των αγωνιστικών τροχών από την Brixton Forged συμπληρώνουν το look.

Κι αν σας φαίνεται σχετικά διακριτικό το μπροστινό και το πλάι του αυτοκινήτου, το πιο αξιοσημείωτο είναι το πίσω μέρος. Το μάτι τραβάει αμέσως η πανέμορφη διπλή αεροτομή από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα DTM, και επίσης ένας έντονος διαχύτης και περσίδες πάνω από το πίσω παρμπριζ. Η τελευταία πινελιά είναι το λογότυπο Tic Tac που εμπνέεται από την BMW E30 M3 που οδηγούσε ο Allen Berg στο πρωτάθλημα DTM του 1991.

Η πιο σημαντική προσθήκη στον μοναδικό χαρακτήρα αυτού του Μ3 δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τον κινητήρα. Αντί του τετρακύλινδρου που συνοδεύει το εργοστασιακό E30 M3, το εν λόγω βελτιωμένο μοντέλο τροφοδοτείται από το S52B32 6κύλινδρο σε σειρά, από την M3 επόμενης γενιάς, E36, και έχει αναβαθμισμένα έμβολα και ράβδους. Είναι επίσης υπερτροφοδοτούμενο και αποδίδει πάνω από 800 ίππους, που φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αναβαθμισμένου κιβωτίου ταχυτήτων από την E36 M3 με τη βοήθεια ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.