Αυτή η πειραγμένη Corvette Z06 «άγγιξε» τα 400 km/h σε απόσταση 1 μιλίου (Video)


Μια τροποποιημένη Corvette με έναν V8 twin-turbo 6,55 λίτρων έσπασε τα χρονόμετρα σε πίστα αεροδρομίου, έχοντας ταχύτητα εξόδου 390 km/h σε απόσταση ενός μιλίου. Δείτε το video.

  • 6/4/2022

Η Chevrolet ισχυρίζεται ότι η Corvette Z06 της γενιάς C6 μπορεί να φτάσει τα 320 km/h. Με έναν LS7 V8 κινητήρα 7 λίτρων και απόδοσης 505 ίππων κάτω από το καπό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αλλά για αυτή την Corvette, που έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από έναν βελτιωτικό οίκο στο Τέξας, μπορεί να πάει πολύ πιο γρήγορα.

Η συγκεκριμένη Corvette Z06 Carbon Edition του 2011 κατασκευάστηκε από την ADM Performance, σε ένα κατάστημα στο Lewisville του Τέξας, για να συμμετέχει σε αγώνες του 1 μιλίου. Αφαιρέθηκε ο εργοστασιακός LS7, και στη θέση του μπήκε ένας V8 twin-turbo 6,55 λίτρων κινητήρας  που κατασκευάστηκε από τον Andy Mages.

Ο Pierce Marshall, ιδιοκτήτης και οδηγός του αυτοκινήτου, εμφανίστηκε στην πιο πρόσφατη εκδήλωση Texas Mile στο Chase Field Industrial Complex στο Beeville για να δει πόσο γρήγορα η twin-turbo Corvette του θα μπορούσε να διασχίσει το ολόκληρο μίλι. Κατάφερε να εδραιώσει τις ταχύτερες ταχύτητες στο Ό του μιλίου με 225 km/h, 296 km/h στο μισό μίλι και την φανταστική ταχύτητα των 390 km/h στο ολόκληρο μίλι.

Πληροφοριακά, τα 390 km/h είναι η τελική ταχύτητα της McLaren F1, η ταχύτερη από οποιοδήποτε αυτοκίνητο παραγωγής κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του στις αρχές της δεκαετίας του '90. Και χρειάστηκε περισσότερο από ένα μίλι για να φτάσει σε αυτή την ταχύτητα. Είναι ασφαλές να πούμε ότι αυτή η Z06 είναι απίστευτα γρήγορη. Αν βέβαια είχε και περισσότερο χώρο θα έφτανε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες.