Αυτή η Porsche 356 A Speedster του 1958 είναι πανέμορφη και πανάκριβη


Η αρχέτυπη Porsche βασίστηκε αρχικά στο Σκαραβαίο και η λογική της ήταν μικρές διαστάσεις, χαμηλό βάρος και καλές επιδόσεις.

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/5/2020

Η 356 είναι το αυτοκίνητο με το οποίο ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η Porsche, αρχικά στην Αυστρία και στη συνέχεια στη Γερμανία και το αυτοκίνητο που ουσιαστικά την καθιέρωσε ως κατασκευαστή σπορ μοντέλων. Πρόκειται για την δεύτερη εκδοχή της πρώτης Porsche και κατασκευαζόταν τόσο ως κουπέ όσο και ως Speedster, όπως το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μας, που βέβαια είναι και πολύ πιο σπάνιες.

Η συγκεκριμένη 356 A Speedster είναι μοντέλο του 1958 αλλά στοιχεία για αυτήν υπάρχουν μετά το 1985 όταν και πέρασε στον άνθρωπο που την έχει στην ιδιοκτησία του μέχρι και σήμερα. Και ο οποίος την πρόσεχε σαν τα μάτια του, καθώς και τη συντηρούσε τακτικά και την επισκεύαζε ευλαβικά.

Έτσι ο κινητήρας των 1.600 cc  -δεν είναι ο αρχικός- έχει επισκευαστεί και ανακατασκευαστεί το 1986 προκειμένου να τοποθετηθεί εκκεντροφόρος από 912. Επίσης έχουν επισκευαστεί και τα δύο καρμπυρατέρ (Zenith 32 NDIX), ενώ στο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τότε έχει βαφεί το αμάξωμα και έχει αναπαλαιωθεί το εσωτερικό. Αυτή που είναι στην αρχική της κατάσταση είναι η σκληρή οροφή που κάνει το Speedster ακόμα πιο κατάλληλο για το χειμώνα.

Η πολύ καλή κατάσταση για ένα αυτοκίνητο που αισίως έχει κλείσει τα 62 χρόνια, η σχετική σπανιότητά του και τα συνολικά 149.668 km που έχει στο κοντέρ -από το 1985 μέχρι τώρα έχουν προστεθεί λιγότερα από 10.000- αναμένεται να ανεβάσουν την τιμή που θα κληθεί να πληρώσει ο νέος του ιδιοκτήτης σε εξαψήφια νούμερα.