Αυτή η Porsche 356 Restomod βασίζεται στο πλαίσιο της 911 SC


Όταν η απόγονος δανείζει το πλαίσιό της στην πρόγονο το αποτέλεσμα έχει πολλές πιθανότητες να είναι πολύ καλό.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/2/2021

Η 356 είναι ο πρόγονος όλων των Porsche και ως εκ τούτου έχει προφανώς μια ιδιαίτερη θέση τόσο στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας όσο και στα θέλω και ζητούμενα των συλλεκτών.

Λογικά η 356 αποτελεί μια ενδιαφέρουσα προοπτική και για όσους ασχολούνται με τα restomods. Την αναβίωση δηλαδή κλασικών μοντέλων με πιο σύγχρονο υπόβαθρο και χαρακτηριστικά. Κάτι που κάνει μια καροσερία από την Πολωνία η οποία χρησιμοποιεί για το σκοπό αυτό ένα σχέδιο του Bo Zolland.

Σε σχέση με το αρχέτυπο η διαφορά στο εμπρός μέρος εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στα φτερά. Τα οποία εδώ, στο restomod, είναι πιο τονισμένα. Επίσης έχει αλλάξει ελαφρώς και η θέση των προβολέων. Οι οποίοι είναι και σύγχρονοι από πλευράς τεχνολογίας.

Νέα είναι και η σχεδίαση των προφυλακτήρων μπροστά και πίσω, οι ζάντες με τις χρωμιωμένες και γυαλισμένες ακτίνες έχουν σχεδίαση αντίστοιχη με αυτών των κλασικών Fuchs, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα έχει εδώ διπλές γρίλιες αντί για μια όπως στο πρωτότυπο.

Η βάση αυτής της όμορφης και πιο σύγχρονης 356 θα είναι το πλαίσιο της διαδόχου της. Της 911 και πιο συγκεκριμένα της SC του 1985. Από την τελευταία θα προέρχεται και ο εξακύλινδρος, εννοείται αερόψυκτος boxer των 3.200 cc.