Αυτή η Porsche 993 Turbo των 700 PS είναι μία ωδή στα restomods


H Gunther Werks ετοίμασε το Project Tornado, μία Porsche 993 Turbo που αποδίδει ως 700 PS και μας φέρνει ξανά στο παρλεθόν. 

  • 23/8/2022

Η Gunther Werks είναι γνωστή για τις βελτιώσεις και τα restomods διαφόρων γενεών της Porsche 911.

Το τελευταίο της δημιούργημα αφορά την Porsche 993 Turbo, και το ονομάζει 'Project Tornado'.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό του οχήματος, κάθε πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, εκτός από τις πόρτες. Αυτό το καθιστά κατά 227 κιλά ελαφρύτερο από το αυθεντικό, φτάνοντας το συνολικό βάρος των 1225 κιλών.

Μία σειρά από αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως η μεγάλη πίσω πτέρυγα και ο διαχύτης, προσδίδουν ένα πιο άγριο look στο restomod, κάνοντάς το να μοιάζει μοντέρνο, χωρίς όμως να χάνει τις γραμμές της 993 Turbo.

Στο εσωτερικό, τα πάντα καλύπτοναι από Alcantara ή είναι φτιαγμένα από ανθρακόνημα, με το μαύρο να δεσπόζει, και το πορτοκαλί χρώμα (στο συγκεκριμένο παράδειγμα) να ντύνει τις λεπτομέρειες για να δημιουργηθεί αυτή η καλαίσθητη αντίθεση.

Στα του κινητήρα, έχουμε να κάνουμε με ένα σύνολο 4 λίτρων, flat-6 με δύο turbo, που κατασκευάστηκε από την Rothsport Racing και διαθέτει αρκετά στοιχεία από κινητήρες αγωνιστικών οχημάτων, όπως είναι το σύστημα της Motec και ο μεγάλος ανεμιστήρας στο κέντρο του. 

Αποδίδει 600 ίππους στην απλή μορφή, και 700 ίππουΣ σε track mode, ενώ η ροπή αγγίζει τα 759 Nm.

Για να στηρίξει αυτή τη δύναμη, η Gunther Werks έχει εξοπλίσει το Project Tornado με ενεργές αναρτήσεις και φρένα της Brembo, ενώ μετά τις δοκιμές που έκανε στην πίστα της Laguna Seca, φαίνεται πως μπορεί να αγγίξει χρόνους που σημείωσαν hypercars όπως η Porsche 918 Spyder και η McLaren P1.