Αυτή η υπερσπάνια Lamborghini Reventon μπορεί να γίνει δική σας (photos)


Αν αυτή η Lamborghini Reventon δε σας κάνει να ξοδέψετε τα εκατομμύρια που δεν έχετε, τότε δεν υπάρχει μοντέλο που θα μπορούσε να το κάνει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Bring a Trailer
  • 8/4/2023

Λίγα είναι τα αυτοκίνητα που κάνουν τους λάτρεις της αυτοκίνησης να ενθουσιάζονται στο άκουσμά τους. Η Lamborghini Reventon, βασισμένη στη Murcielago, είναι σίγουρα ένα από αυτά. Αποτελεί το στυλιστικό «πάντρεμα» της Murcielago με την Aventador, και λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξή της.

Το ιδιαίτερο στυλ και ο απαράμιλλος σχεδιασμός του coupe «καμουφλάρουν» το γεγονός ότι η Reventon έχει βασιστεί στη Murcielago LP640, κάτι που την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη, αφού φέρει κι αυτή τον πανίσχυρο κινητήρα V12 χωρητικότητας 6,5 L. Η Lamborghini κατασκεύασε μόλις 20 μονάδες της coupe έκδοσης κι άλλες 15 της Roadster. Τώρα, μία από τις 20 Reventon coupe είναι διαθέσιμη σε δημοπρασία στη δημοφιλή ιστοσελίδα αγοραπωλησιών και δημοπρασιών, Bring a Trailer.

Πρόκειται για ένα όχημα που είχε αγοραστεί αρχικά από έναν Καναδό petrolhead, πριν περάσει στα χέρια του τωρινού της ιδιοκτήτη, ο οποίος και την πουλάει. Το μοντέλο είναι φινιρισμένο στην απόχρωση Grigio Reventon και φέρει ζάντες 18 ιντσών με πτερύγια από ανθρακόνημα. Αν χρειάζεστε κι άλλους παράγοντες που κάνουν τη συγκεκριμένη Reventon συναρπαστική, έχει στο καντράν της μόλις 735 km.

Η δημιουργία της Reventon είναι εμπνευσμένη από τα μαχητικά τζετ, με τους σχεδιαστές της ιταλικής φίρμας να σμιλεύουν ένα αυτοκίνητο με ιδιαίτερα επιθετική εμφάνιση και αμάξωμα που μοιάζει πράγματι με μαχητικό. Οι αυστηρές γωνίες και κεκλιμένες επιφάνειες ήταν μάλιστα, τα στοιχεία της Reventon που επηρέασαν και τον σχεδιασμό της Aventador.

Στο εσωτερικό θα βρει κανείς τα καθίσματα, το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, ενώ η καμπίνα είναι ντυμένη με έναν συνδυασμό λαδί Alcantara και μαύρου δέρματος. Αυτό που δεν πρέπει να παραλειφθεί είναι σίγουρα το καντράν οργάνων, το οποίο υιοθετεί την ίδια φιλοσοφία με όλο το υπόλοιπο όχημα, και μοιάζει σα να έχει βγει από μαχητικό τζετ.

Αυτή τη στιγμή, η Reventon έχει αγγίξει τα 1,4 εκατ. δολάρια στη δημοπρασία, με 4 μέρες να απομένουν για τις προσφορές των ενδιαφερόμενων. Προηγούμενες δημοπρασίες άλλων μονάδων του μοντέλου ξεπέρασαν τα 1,9 εκατ. ευρώ, οπότε τα 1,4 εκατ. ακούγονται ως μία αρκετά λογική τιμή για ένα τόσο σπάνιο όχημα που έχει στο «βιογραφικό» του τόσο λίγα χιλιόμετρα.