Αυτή μάλιστα: Η Toyota Supra έφθασε στα 550 άλογα!


Αν τα 340 άλογα της απλής έκδοσης δεν σας αρκούν η εταιρία Manhart εξέλιξε μία extreme εκδοχή της Supra με 550 άλογα και πολλές σπορ μετατροπές.

  • 6/12/2020

Αν και όλος ο αυτοκινητικός πλανήτης περίμενε την συνέχεια του θρύλου της Supra με πολλές προσδοκίες, φαίνεται ότι το τελικό αποτέλεσμα μάλλον τους απογοήτευσε σε μεγάλο βαθμό. Η συνεργασία με την ΒΜW έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στο αυτοκίνητο, πολύ μακριά από την ιστορία που έχει δημιουργήσει το ιαπωνικό μοντέλο τις προηγούμενες δεκαετίες.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που αποφασίζουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Και ανάμεσά τους και η εταιρία Manhart η οποία ανακοίνωσε ένα κιτ βελτίωσης της Supra με το οποίο ανεβαίνει στα 550 άλογα.

Το συγκεκριμένο κιτ περιλαμβάνει και αρκετές αλλαγές στο αμάξωμα, με ένα εντυπωσιακό body kit και πολλές αεροδυναμικές επεμβάσεις που δημιουργούν ένα άκρως επιθετικό σχήμα, αντάξιο μιας Supra.

O εξακύλινδρος κινητήρας της BMW έχει ανέβει από τα 340 άλογα στα 550 ενώ και η ροπή έχει φθάσει στα 770 Nm από τα 500 Νm της εργοστασιακής έκδοσης.

Σύμφωνα με την εταιρία η αύξηση αυτή έγινε δυνατή χάρη στις μεγαλύτερες τουρμπίνες, μία διαφορετικής σχεδίασης κεραμική εισαγωγή, νέο ψυγείο, διαφορετική εξαγωγή και εξατμίσεις, ενισχυμένα πιστόνια και πολλά ακόμα.

Εκτός από τον κινητήρα οι αλλαγές συνεχίζονται και στην ανάρτηση με χαμηλωμένα ελατήρια της H&R, καινούργια αμορτισέρ, μεγάλες ζάντες των 20 ιντσών και πολλά ακόμα στοιχεία ενός extreme tuning.

Η Manhart πάντως δεν ανακοινώνει στοιχεία για τις επιδόσεις της συγκεκριμένης Supra οι οποίες προφανώς θα βρίσκονται σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από την εργοστασιακή.

Όσο για το κόστος αυτής της αλλαγής και αυτό θα πρέπει κανείς να επικοινωνήσει με την εταιρία, καθώς το πακέτο προσφέρεται σε διάφορα στάδια ανάλογα το πορτοφόλι και τις επιδιώξεις του καθενός.