Αυτό είναι σίγουρα το πιο καθαρό Mazda MX-5 Miata που έχετε δει (video)


Αυτό το 1990 Mazda MX-5 Miata έχει καταγράψει μόνο 1.500 μίλια και είναι σε άριστη κατάσταση σύμφωνα με τον Larry Kosilla.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 27/8/2022

Τα παλαιότερα αυτοκίνητα που έχουν καταγράψει λίγα χιλιόμετρα είναι συχνά ένα πολύ καλό δείγμα για το πως ήταν το εκάστοτε μοντέλο στο παρελθόν.

Όμως, τις περισσότερες φορές, ακόμα και τα λιγότερο χρησιμοποιημένα αυτοκίνητα συλλέγουν σκόνη και φθείρονταιλόγω παλαιότητας, ή ακριβώς επειδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά. Ο Larry Kosilla, ειδικός στη λεπτομέρεια, εξετάζει ενδελεχώς ένα 1990 Mazda MX-5 Miata που έφτασε στα χέρια του, καταλήγοντας στο ότι είναι η πιο καθαρή μονάδα του ιαπωνικού μοντέλου που έχει συναντήσει ποτέ.

Το συγκεκριμένο MX-5 Miata πρόκειται για ένα όχημα που ήταν αποθηκευμένο για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε μία αποθήκη στο Long Island της Νέας Υόρκης, όπου κατέληξε μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του, ο οποίος είχε ταξιδέψει με αυτό μόλις 2.400 km.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης δείχνει ότι το φρόντιζε ιδιαίτερα, καθώς, σύμφωνα με τον Kosilla, το όχημα φαίνεται ότι πλενόταν και κερωνόταν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, ενώ η μαλακή οροφή του είχε διπλωθεί μόνο μία φορά.

Ο Kosilla χρειάστηκε να κάνει μόνο ορισμένες επισκευές και διορθώσεις στο 30χρονο όχημα, όπως για παράδειγμα γυάλισματου χρώματος, πλύσιμο και καθαρισμός των ιστών αράχνης που υπήρχαν. Αφού το αυτοκίνητο πρόκειται να βγει σε δημοπρασία, ο Kosilla αφιέρωσε χρόνο και προσοχή, δίνοντας σημασία και στην τελευταία λεπτομέρεια.

Το συγκεκριμένο 1990 Mazda MX-5 Miata δεν απαιτούσε καμία επισκευή όσον αφορά τον κινητήρα, και το αποτέλεσμα του «ρεκτιφιέ» που εκτέλεσε ο επιδέξιος Larry Kosilla, έκανε το Miata το πιο καθαρό αντίγραφο του μοντέλου που έχουμε δει ποτέ.

Δείτε το video: