Αυτό είναι το αγωνιστικό πρωτότυπο LMDh που εξελίσσουν Porsche και Multimatic


Η συνεργασία μεταξύ των παλιών γνώριμων Porsche και Multimatic, σκοπό έχει τη δημιουργία ενός πετυχημένου αγωνιστικού υβριδικού μοντέλου

  • 20/5/2021

Η Porsche επιβεβαίωσε τη συνεργασία της με την Multimatic, για την εξέλιξη του νέου πρωτότυπου μοντέλου LMDh, το οποίο θα αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της FIA World Endurance και του αμερικάνικου IMSA WeatherTech SportsCar.

Όλα τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχουν στην κατηγορία του Le Mans Daytona hybrid (LMDh) θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλαίσιο από εγκεκριμένους κατασκευαστές, όπως η Multimatic, η Oreca, η Dallara και η Ligier. Η Porsche μαζί με την Audi επέλεξαν την Multimatic.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Porsche Motorsport, Fritz Enzinger, η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν η πιο λογική επιλογή: «Σεβόμαστε απόλυτα το προσωπικό της και την ομάδα που αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες και τόσα χρόνια μας έχουν πείσει για την ποιότητα της δουλειάς τους. Δεν χρειάζεται να γνωριστούμε από την αρχή, αλλά να συνεργαστούμε αρμονικά, ώστε να εξελίξουμε ένα πετυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο».

Η έδρα της Multimatic είναι στο Mooresville της Νότιας Καλιφόρνιας, όπως και της Penske, της ομάδας με την οποία η Porsche θα αγωνιστεί μαζί. Από τη μεριά της Multimatic, δηλώνουν ευτυχείς που επιλέχθηκαν από την Porsche για αυτό το καινούργιο εγχείρημα στον υβριδικό κόσμο.

Οι δύο εταιρείες έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Η Multimatic ήταν εκείνη που προμήθευσε την Porsche με τα αμορτισέρ για την 911 GT3 Cup, και γενικότερα με συστήματα ανάρτησης σαν αυτά της 919 Hybrid Evo, η οποία κατέκτησε το ρεκόρ φρεναρίσματος.

Επίσης, εργάστηκαν από κοινού για τα αυτοκίνητα Porsche 99x Formula E car και 911 RSR.