Αυτό είναι το ανανεωμένο Mini Countryman


Mε αλλαγές στην εμφάνιση και τεχνολογική "ενημέρωση" το νέο Countryman έρχεται να συνεχίσει την εμπορική του πορεία για τα επόμενα χρόνια

  • 27/5/2020

Αν και πρόκειται να παρουσιαστεί στην αγορά αργότερα μέσα στην χρονιά, η Mini έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το ανανεωμένο Countryman. 

Η ανανέωση ξεκινά τυπικά από την αλλαγμένη γρίλια η οποία συνδυάζεται με νεα φώτα LED. Υπάρχουν επίσης νέοι προφυλακτήρες, διαφορετικής σχεδίασης τροχοί, καθώς και νέα φώτα LED στο πίσω μέρος.

Υπάρχουν επίσης αρκετά νέα χρώματα για να επιλέξει κανείς καθώς και ένα πακέτο με την ονομασία Piano Black Exterior στο οποίο στην θέση των χρωμιωμένων λεπτομερειών υπάρχουν γυαλιστερά μαύρα πλαστικά (στο περίγραμμα των φώτων, στην γρίλια, στις χειρολαβές κλπ).

Στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετά νέα στοιχεία με πιο σημαντικό τον καινούργιο ψηφιακό πίνακα οργάνων που είναι εξτρά. Αναβαθμισμένο είναι κα ιτο σύστημα infotainment με την οθόνη τον 8,8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, το οποίο περιλαμβάνει πλέον και το Amazon Alexa. Νέες είναι και οι διακοσμήσεις και κάποια υλικά στο σαλόνι, καθώς και κάποιες καινούργιες δερμάτινες επενδύσεις ως έξτρα εξοπλισμός.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές με τους κινητήρες να κλιμακώνονται από τους 136, στους 192 και τέλος στους 305 ίππους για την έκδοση JCW Countryman η οποία κάνει και το 0-100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα. Όλοι οι κινητήρες πάντως έχουν υποστεί μικρές ή μεγαλύτερες βελτιώσεις ώστε να περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων.

Η plug in υβριδική έκδοση είναι και εδώ παρούσα, με συνδυαστική ισχύ στους 227 ίππους και το 0-100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα. Η έκδοση ALL4 θα εφοδιάζεται με ένα οκτατάχυτο Steptronic κιβώτιο, ενώ υπάρχουν για τις άλλες εκδόσεις κιβώτια όπως το εξατάχυτο Steptronic ή το επτατάχυτο DCT.