Αυτό είναι το απίστευτο Tesla Roadster με επιδόσεις καλύτερες και από Formula 1! (Video)


Aν και κανείς δεν ξέρει πότε θα βγει στην παραγωγή, το Tesla Roadster έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιο θόρυβο ανάμεσα στους φίλους της αυτοκίνησης.Και όχι άδικα καθώς θα κάνει το 0-100 km/h πιο γρήγορα και από Formula 1. 
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/12/2018

Μπορεί οι υποσχέσεις του Elon Musk να πέφτουν συνήθως έξω κάτι λίγο (ή και μερικά χρόνια, ποιός μετράει άλλωστε...), όμως οι φίλοι της Tesla φαίνεται ότι δεν μπορούν να περιμένουν. Όπως για παράδειγμα ένας εξαιρετικός χειριστής των προγραμμάτων CGA ο οποίος δημιούργησε ένα εντυπωσιακό μικρό video με το επερχόμενο Tesla Roadster.

Ο συγκεκριμένος κύριος (ή μάλλον ομάδα) ονομάζεται The Yazuki και έχουν φτιάξει ένα υπέροχο μικρό φιλμάκι μέσω του οποίου βλέπουμε σχεδόν "ζωντανό" το Roadster. Παίζοντας με το φως και το σκοτάδι, ο καλλιτέχνης αναδεικνύει τις γραμμές του αμαξώματος, και τονίζει ακόμα πιο πολύ τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νέου αυτοκινήτου της Tesla.

Eνός αυτοκίνήτου που μόνο οι προδιαγραφές του συγκλονίζουν. Το 0-100 km/h θα γίνεται σε μόλις 1,9 (!) δευτερόλεπτα, το τέταρτο του μιλίου σε 8,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 420 km/h. Θα κινείται από μία συστοιχία μπαταριών των 200 kWh η οποία θα παρέχει αυτονομία της τάξης των 1000 χιλιομέτρων. Θα υπάρχουν τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο πίσω και ένας εμπρός με την ροπή να αγγίζει το εξωφρενικό νούμερο των 10.000 Nm!

To τετραθέσιο κουπέ θα έχει τιμή εκκίνησης τα 200.000 δολάρια και όποιος θέλει να κάνει κράτηση θα πρέπει να καταβάλει 50.000 δολάρια ως προκαταβολή. Πολλά λεφτά, ιδίως αν αναλογιστούμε ότι οι υποσχέσεις και τα χρονοδιαγράμματα του Elon Musk δεν είναι το δυνατό του σημείο...