Αυτό είναι το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στον κόσμο


Το Babyark φέρει την υπογραφή ενός κορυφαίου σχεδιαστή αυτοκινήτων. Δείτε ποιες τεχνολογίες ενσωματώνει και ποια είναι η τιμή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BABYARK
  • 13/3/2023

Ο Frank Stephenson έχει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, με συμμετοχή στον σχεδιασμό των Ferrari F430, Maserati MC12, McLaren P1Mini Cooper R50 και άλλων αξιοθαύμαστων πρότζεκτ στο χώρο της αυτοκίνησης. Τώρα, ο Αμερικανός στρέφει το ενδιαφέρον του σε ένα τελείως διαφορετικό εγχείρημα, χωρίς να ξεφεύγει από τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εταιρεία του, Frank Stephenson Design, λανσάρει ένα νέο προϊόν, το Babyark που είναι το «ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα του κόσμου». Το Babyark είναι σχεδιασμένο όπως ακριβώς ένα αυτοκίνητο.

Η εμφάνισή του είναι κομψή και μινιμαλιστική, ενώ το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, κάνοντάς το ιδιαίτερα ελαφρύ και ταυτόχρονα ασφαλές, αφού η βάση του είναι ενισχυμένη με υλικά που απορροφούν τους κραδασμούς. Κάτω από τη βάση, το σιδερένιο τμήμα του καθίσματος επεκτείνεται σε περίπτωση ατυχήματος, προκειμένου να ανακόψει την εμπρόσθια ορμή του. Στα πλαϊνά, ο σχεδιασμός ακολουθεί τη φιλοσοφία των κόκκαλων του τρυποκάρυδου, που μοιάζουν με πλάκες, για να προστατεύουν το μωρό σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Το προσκέφαλο χρησιμοποιεί το αντικραδασμικό πολυμερές D30.

Το κάθισμα είναι εξοπλισμένο με 14 αισθητήρες, οι οποίοι ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη εάν αυτό μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται μετά από ένα ατύχημα. Εκτός αυτού, το ίδιο σύστημα συμβουλεύει τους γονείς για τη σωστή τοποθέτηση του καθίσματος, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ειδοποίησης του οδηγού/κηδεμόνα, σε περίπτωση που έχει ξεχάσει το παιδί του στο αυτοκίνητο.

Το Babyark μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια παιδία των οποίων το ύψος δεν ξεπερνά τα 124 cm, και το βάρος κυμαίνεται από 1,8 έως 29,4 kg, ενώ οι γονείς μπορούν να επιλέξουν αν το κάθισμα θα κοιτά προς τα μπρος ή προς τα πίσω.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του προϊόντος, το δημιούργημα του Stephenson πέρασε περισσότερες από 200 δοκιμές και crash tests για να εξακριβωθεί η ασφάλεια που παρέχει στα μωρά και νήπια ενάντια στα τραύματα στο κεφάλι και το στήθος. Επιπροσθέτως, το κάθισμα δεν έχει ημερομηνία λήξης, σε αντίθεση με ανάλογα προϊόντα άλλων εταιρειών, αφού το ανθρακόνημα και το σίδερο, από τα οποία είναι κατασκευασμένο, δεν πρόκειται να αλλοιωθούν με το πέρασμα του χρόνου και τη χρήση. Παρ' όλ' αυτά, η εταιρεία προσφέρει μία δωρεάν συντήρηση κι επισκευή, 10 χρόνια μετά την αγορά.

Οι παραγγελίες του Babyark έχουν ξεκινήσει, με το κόστος του να ανέρχεται στα 990 δολάρια (927 ευρώ), κι αναμένεται να ανέβει στα 1.190 δολάρια (1.115 ευρώ), μόλις ξεκινήσουν οι πωλήσεις. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν στις 31 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με την Frank Stephenson Design, το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα στον κόσμο ταιριάζει σε περισσότερο από το 80% των μοντέλων της αγοράς, ενώ υπάρχει κι ένα εργαλείο στην ιστοσελίδα του προϊόντος, με το οποίο μπορεί κανείς να ελέγξει τη συμβατότητα. Οι αγοραστές μπορούν να επιστρέψουν το Babyark, αν δε μείνουν ευχαριστημένοι, και να λάβουν πίσω τα χρήματά τους, μέσα σε 100 μέρες από την αγορά.

Δείτε τον Frank Stephenson να μιλά για το νέο προϊόν της εταιρείας του...