Αυτό είναι το νέο Gigafactory της Tesla! (Video)


Το νέο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας και κατασκευάστηκε πλήρως μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Δείτε το εντυπωσιακό εσωτερικό του σε ένα σύντομο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Tesla.

  • 13/10/2021

Το Gigafactory της Tesla  στη Γερμανία είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής της Teslaστην Ευρώπη και βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου. Η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της Teslaσε ευρωπαϊκό έδαφος ανακοινώθηκε το Νοέμβριο του 2019 και σήμερα, δύο χρόνια μετά, είναι απόλυτα έτοιμο.

Στο Gigafactory της Tesla  στη Γερμανία, θα κατασκευάζονται τα Model Y που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και εκατομμύρια στοιχεία μπαταριών τύπου “4680”, οι οποίες έχουν υψηλότερη απόδοση και πολλαπλάσια ενεργειακή χωρητικότητα συγκριτικά με τις “2170”, αυξάνοντας την αυτονομία των μοντέλων.

Το Gigafactory της Tesla  θα απασχολεί τουλάχιστον 6.500 εργαζόμενους, με την προοπτική αυτοί να αυξηθούν στους 10.000 τα επόμενα χρόνια. Ο CEO της Tesla, Elon Musk δήλωσε ότι τα πρώτα Model Y θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής του νέου εργοστασίου στις αρχές του επόμενου μήνα.