Αυτό είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις σπορ αυτοκίνητο την τελευταία δεκαετία


Πλέον το εμβληματικό μοντέλο βρίσκεται στην 7η γενιά του και αποτελεί και το... κύκνειο άσμα πριν περάσει το κατώφλι του ηλεκτρισμού. 

  • 19/4/2023

Με επίσημη ανακοίνωση η Ford ενημερώνει ότι η θρυλική Mustang, η οποία φέτος γιορτάζει τα 59α γενέθλιά της, είναι το σπορ αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο τα τελευταία 10 χρόνια.

Αυτό προέκυψε μετά από ανάλυση των στοιχείων της S&P Global Mobility, πάροχο δεδομένων και πληροφοριών για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ΗΠΑ είναι το «σπίτι» της Ford Mustang αφού η συγκεκριμένη αφορά αντιπροσωπεύει το 78% των παγκόσμιων πωλήσεων. Παράλληλα, το 2022 εμφανίστηκαν πολλές ακόμα αγορές με σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της Mustang όπως η Γερμανία (22%), η Βρετανία (14,4%), η Ελβετία (14,9%) αλλά και η Μέση Ανατολή (7,4%).

Πλέον η Ford Mustang βρίσκεται στην 7η γενιά της η οποία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποτελεί την τελευταία πρόταση του δημοφιλούς pony car πριν περάσει στην εποχή των μηδενικών ρύπων.

Η νέα Ford Mustang είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe έκδοση όσο και σε convertible. Αμφότερες μπορούν να συνδυαστούν είτε με τον υπετροφοδοτούμενο EcoBoost των 4 κυλίνδρων, με χωρητικότητα 2,3 lt, είτε με τον Coyote V8 των 5,0 lt.

Επιπλέον η τελευταία γενιά διαθέτει τη λειτουργία Remote Rev που μπορεί επιτρέπει στον κινητήρα να ανεβάζει απομακρυσμένα στροφές μέσω του κλειδιού, καθώς και το Electronic Drift Brake που μπορεί να μετατρέψει ακόμα και έναν αρχάριο οδηγό σε επαγγελματία drifter, όπως τον Vaughn Gittin Jr.

Επίσης υπάρχει και η έκδοση Dark Horse που στόχο έχει να γίνει σημείο αναφοράς για τις ακραίες επιδόσεις στην πίστα. Στο εσωτερικό της υπάρχει ο V8 στην πιο «άγρια» μορφή του, αφού με τις παρεμβάσεις που έχει δεχθεί έχει απογειώσει τη δύναμη στους 500 PS.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στην οικογένεια της Mustang ανήκει και η Mach-E, που είναι διαθέσιμη σε 39 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το κοινό δείχνει να επιλέγει μαζικά το αμιγώς ηλεκτρικό SUV και τον περασμένο Δεκέμβριο, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η Ford κατασκεύασε την 150.000ή μονάδα. Πλέον, στόχος είναι ο αριθμός 600.000 μέχρι το τέλος του 2023 και τα 2.000.000 μέχρι το 2026.