Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Pierre Gasly και το χαμόγελό του τα λέει όλα (photos)


Η δύναμη του αυτοκινήτου πηγάζει από έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα των 1.798 cc, ο οποίος είναι κεντρικά τοποθετημένος και αποδίδει 300 PS στις 6.300 rpm.

  • 27/1/2023

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1 και οι οδηγοί τρέχουν να κλείσουν τις… εκκρεμείς υποθέσεις ώστε να επικεντρωθούν στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. 

Μέσα σε αυτές είναι και η παραλαβή των νέων τους αυτοκινήτων. Η αρχή έγινε με τον Fernando Alonso και την Aston Martin DBX 707, μετά είδαμε τον Max Verstappen να παίρνει τα κλειδιά μιας απαστράπτουσας κόκκινης Ferrari ενώ πλέον ήρθε η σειρά και του Pierre Gasly.

Ο Γάλλος θα φοράει πλέον τη φόρμα της Alpine και η ομάδα του φρόντισε να του παραχωρήσει ένα μοντέλο της για να μετακινείται στην καθημερινότητά του. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την Alpine A110 S την οποία με το που την αντίκρισε, αμέσως σχηματίστηκε ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό του.

H Alpine A110 S αντλεί τη δύναμή της από έναν τετρακύλινδρο σε σειρά, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου. Η χωρητικότητά του είναι 1.798 cc και αποδίδει 300 PS στις 6.300 rpm και 340 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 2.400 rpm μέχρι και τις 6.000 rpm. Αναφορικά με τις επιδόσεις της, επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,4 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 260 km/h.

Θυμίζουμε ότι η εταιρεία είχε προμηθεύσει με το ίδιο μοντέλο και το περυσινό δίδυμο των οδηγών της στη Formula 1, τον Fernando Alonso και τον Esteban Ocon, ωστόσο είχε επιλέξει έναν διαφορετικό χρωματικό συνδυασμόγια το αμάξωμα.