Αυτό είναι το νέο Honda Civic Si, ένα κλικ κάτω από το Type R!


Η Honda παρουσίασε το δικό της «προσιτό σύμβολο επιδόσεων» στο σπορ σεντάν αμάξωμα του νέου Civic με 200 ίππους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/10/2021

Ένα σύμβολο προσιτής απόδοσης, χαρακτηρίζει η Hondaτο νέο Civic Si που είναι εδώ για να προσφέρει περισσότερη απόδοση για την τιμή του, παρότι είναι εμφανώς λιγότερο ισχυρό από το πολυαναμενόμενο κορυφαίο Civic Type R. Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 1,5 λίτρων αποδίδει τώρα 200 ίππους, και 262 Nm ροπής, με τη Hondaνα λέει ότι έχει τροποποιήσει έτσι τον κινητήρα για να αποδώσει περισσότερη ισχύ, στην κόκκινη περιοχή του στροφομέτρου μεταξύ των 6.000 και 6.500 σ.α.λ.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο Civic Si θα είναι μια χειροκίνητη υπόθεση στο θέμα της μετάδοσης με ένα αναβαθμισμένο κιβώτιο έξι σχέσεων με τεχνολογία αντιστοίχισης στροφών που δανείστηκε από το Type R. Οι μηχανικοί έχουν βελτιώσει το κιβώτιο ταχυτήτων για 10% πιο κοντές διαδρομές και καλύτερη αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων, ενώ η λαβή αλουμινίου του επιλογέα με δέρμα εμπνέεται, από αυτό που θα βρούμε στο νέο Type R. Επιπλέον, ο κινητήρας προσφέρει ταχύτερη απόκριση στο γκάζι χάρη στη μείωση της αδράνειας του σφονδύλου κατά 30%.

Ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού, όπως και η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Όπως θα περιμέναμε, τα φρένα του Si είναι μεγαλύτερα από αυτά του κανονικού Civic, με τις ζάντες 18 ιντσών με σχεδιασμό 10 ακτίνων και μαύρο ματ φινίρισμα να είναι αποκλειστικές για την έκδοση και να έρχονται με ελαστικά 235/40 R18. Η πορτοκαλί βαφή που είδαμε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2020 στο πρωτότυπο Civic είναι επίσης αποκλειστική για το Si.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι μία πιο επιθετική εξέλιξη του κανονικού μοντέλου, με την αεροτομή του καπό του πορτμπαγκάζ να είναι βαμμένη σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα για να συμπληρώνει το σκούρο φινίρισμα των καθρεπτών και του περιβλήματος των παραθύρων. Ένα σπόιλερ κάτω από το μπροστινό μέρος υποδηλώνει ότι είναι το Si, μαζί με το κόκκινο σήμα στην μπροστινή μάσκα.

Το εσωτερικό έχει μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό αυτούσιο από το κανονικό Civic, αλλά με πληθώρα κόκκινων τόνων, πεντάλ αλουμινίου και σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και βελτιωμένη πλευρική στήριξη. Όπως και το sedan, διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 7,0 ιντσών και οθόνη αφής 9,0 ιντσών με Android Auto και Apple CarPlay. Ως στάνταρ, το Si διαθέτει και ηχοσύστημα Bose.