Αυτό είναι το νέο hypercar της Porsche


Η Porsche ετοιμάζεται να προσθέσει ένα υβριδικό hypercar στην ούτως ή άλλως εξεζητημένη γκάμα μοντέλων της καταθέτοντας στην υπηρεσία ευρεσιτεχνιών της Γερμανίας τα σχέδια ενός αυτοκινήτου που θα αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο της 918 Spyder.

  • 30/4/2020

Πριν ακόμη «κάτσει» η σκόνη από την έναρξη των πωλήσεων της πρώτης ηλεκτροκίνητης πρότασης στην ιστορία της Porsche, οι Γερμανοί «χτυπούν» ξανά, πραγματοποιώντας το πρώτο αλλά το πλέον αποφασιστικό βήμα για την εξέλιξη ενός υβριδικού hypercar το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο της εμβληματικής 918 Spyder.

Τα σχέδια που η Porsche κατέθεσε στη γερμανική υπηρεσία ευρεσιτεχνιών και δεν άργησαν να διαρρεύσουν κάνοντας τον γύρο του Διαδικτύου δεν αποκαλύπτουν μόνον τις προθέσεις της γερμανικής φίρμας αλλά και τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές ενός τετράτροχου που δείχνει αν μη τι άλλο ικανό να καθίσει στον θρόνο o οποίος έμεινε άδειος μετά και τον τερματισμό της παραγωγής της 918 Spyder.

Μάλιστα τα πρωτόλεια σχεδία του γερμανικού hypercar παραπέμπουν εμμέσως πλην σαφώς στο στην Porsche 917 Living Legend που η γερμανική φίρμα είχε αποκαλύψει πριν από περίπου έναν χρόνο, αποδεικνύοντας ότι το φουτουριστικό concept car δεν επρόκειτο για ένα φιλόδοξο σχεδιαστικό project αλλά για μια πρόταση που θα τελικά θα φτάσει ως τη γραμμή παραγωγής.

Αν αυτό συμβεί τότε θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη και η επιστροφή της Porsche στον εικοσιτετράωρο αγώνα του Le Mans, η κορυφαία κατηγορία του οποίου θα αποτελείται από hypercars. H Porsche έχει τεράστια παράδοση στον συγκεκριμένο αγώνα, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία της, συνεπώς η επιστροφή της σε αυτόν δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη για κανέναν.

Διαβάστε επίσης:

Οι δέκα καλύτεροι κινητήρες που μπορείς να αποκτήσεις σήμερα