Αυτό είναι το νέο Nissan Note


H Nissan αποκάλυψε το νέο Note, το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την ιαπωνική αγορά σε αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

  • 24/11/2020

Αν και το Note έχει σταματήσει να διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά από τα 2017 στην Ιαπωνία είναι το δημοφιλέστερο και το μοντέλο της Nissan με τις υψηλότερες πωλήσεις. Πρόσφατα η νέα του γενιά έκανε ντεμπούτο και όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα ελκυστικό σχεδιαστικά αμάξωμα ενός όγκου που είναι περίπου 55 mm κοντύτερο από το μοντέλο που γνωρίζαμε και με 20 mm μικρότερο μεταξόνιο.

Στο μπροστινό μέρος επικρατεί η χαρακτηριστική V μάσκα αλλά με ένα μεγαλύτερο άνοιγμα προς τα κάτω. Η κλειστή ενιαία επιφάνεια μαρτυρά πως πρόκειται για μια εξηλεκτρισμένη έκδοση και ταυτόχρονα ενισχύει ένα μεταμοντέρνο στιλ που αναδεικνύεται και από τις αεροδυναμικής σχεδίασης ζάντες. Το πίσω μέρος είναι εξίσου ελκυστικό με μια ρίγα να ενώνει τα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό βλέπουμε ένα ταμπλό με την ψηφιακή οθόνη για τον οδηγό (στην Ιαπωνία είναι δεξιοτίμονα) και μια υπερυψωμένη touch-screen που στην βάση της πλαισιώνεται από βασικούς φυσικούς διακόπτες. Χαμηλότερα υπάρχουν αυτοί για τον κλιματισμό ενώ την προσοχή τραβά ο επιλογέας κίνησης με τις σχετικές επιλογές για την ανάκτηση του υβριδικού συστήματος.

Αν και έχουν γίνει γνωστά πολύ λίγα στοιχεία, αυτό που ξέρουμε εως τώρα είναι πως βασίζεται στην CMF-B πλατφόρμα. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1.2 με 85 PS o οποίος συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα e-Power. Μαζί με το υβριδικό σύστημα η συνδυασμένη απόδοση ανέρχεται στους 117 PS και στα 280 Nm.  

Διαβάστε ακόμα:

Την άνοιξη το νέο Nissan Qashqai. Όλες οι νέες πληροφορίες