Αυτό είναι το νέο ρολόι της Ferrari και κοστίζει μόλις… 1.900.000 δολ. (video)


H συνεργασία της Richard Mille και της Ferrari είχε ως αποτέλεσμα το λανσάρισμα του πιο λεπτού μηχανικού ρολογιού στον κόσμο, του οποίου η ανάπτυξή του χρειάστηκε περισσότερες από 6.000 ώρες εργασίας. 

  • 17/7/2022

Με κάθε επισημότητα το διάσημο brand ρολογιών Richard Milleπαρουσίασε πριν από λίγες ημέρες το νέο του δημιούργημα που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Ferrari και κοστίζει... μόλις 1.900.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρία πρόκειται για το πιο λεπτό μηχανικό ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ με το πάχος του να είναι μόλις 1.75 mm. παίρνοντας τον τίτλο από το Bulgari Octo Finissimo Ultra το οποίο είναι πιο παχύ κατά 0.05 mm.

Τα περισσότερα μέρη του RM UP-01, όπως είναι η κωδική ονομασία του, είναι κατασκευασμένα από τo τιτάνιο βαθμού 5 που χρησιμοποιείται ευρέως στην αεροδιαστημική ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή χρειάστηκαν περισσότερες από 6.000 ώρες εργασίας για την ανάπτυξή του.

Από εκεί και πέρα μπορεί να είναι λεπτό και να μοιάζει αρκετά ευαίσθητο αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να αντέξει δυνάμεις επιτάχυνσης των 5.000 Gs ενώ παρέχει απόλυτη αδιαβροχοποίηση έως και στα 10 m.

Ο χαρακτήρας του είναι συλλεκτικός μιας και θα κατασκευαστούν μόλις 150 κομμάτια εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται ήδη στους καρπούς των οδηγών της Ferrari, Charles Leclerc και Carlos Sainz.

Τέλος θυμίζουμε ότι ο Μονεγάσκος πριν από λίγους μήνες έπεσε θύμα κλοπής αφού όσο υπέγραφε αυτόγραφα στην Τοσκάνη, κάποιος βρήκε την ευκαιρία και του αρπάξε το Richard Mille ρολόι του που κόστιζε σχεδόν 300.000€.

Δείτε το video...