Αυτό είναι το νέο Seat Leon!


Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Seat Leon διαρρέουν στο Διαδίκτυο δίνοντας μια σαφή εικόνα για τον σχεδιασμό του μικρομεσαίου διαστάσεων hatchback.

  • 21/12/2019

H ημέρα που το νέο Seat Leon πρόκειται να αποκαλυφθεί στο ευρύ κοινό δεν είναι πολύ μακριά, ωστόσο, μετά και τη δημοσίευση των πρώτο φωτογραφιών του αυτοκινήτου από την ισπανική φίρμα μπορούμε να έχουμε πλέον μια σαφή εικόνα για τον σχεδιασμό του.

Για την ενιαία φωτιστική μονάδα του πίσω τμήματος, τους προβολείς τεχνολογίας LED και το ψηφιοποιημένο cockpit το οποίο πρόκειται να ακολουθήσει τη λογική του νέου VW Golf διαθέτοντας στις κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου δύο ψηφιακές οθόνες.

Συνέχεια στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το νέο Seat Leon έδωσαν νέες ψηφιακές εικόνες του αυτοκινήτου οι οποίες επί της ουσίας συνθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα είτε από τους ίδιους του Ισπανούς είτε από τις ουκ ολίγες εμφανίσεις του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, λοιπόν, είναι σαφής η προσπάθεια που θα καταβάλλει το νέο Seat Leon ώστε να ανακτήσει τον δυναμικό προσανατολισμό χωρίς βέβαια να ρισκάρει τον mainstream χαρακτήρα του ρισκάροντας με εκκεντρικές σχεδιαστικές επιλογές.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο του αμαξώματος είναι το πίσω και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο η οροφή συναντά την τρίτη κολόνα.

Πίσω από τις μεταλλικές επιφάνειες του νέου Seat Leon κρύβεται η αναβαθμισμένη πλατφόρμα MQB στην οποία βασίζεται και το νέο VW Golf από το οποίο θα δανειστεί και τα περισσότερα μηχανικά μέρη.

Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία του το Seat Leon θα αποκτήσει υβριδικές εκδόσεις 48V, καθώς και plug-in υβριδικές διαμορφώσεις, οι οποίες θα πλαισιώσουν τα κινητήρια σύνολα που γνωρίζουμε ήδη από τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου.

Αφετηρία θα αποτελέσει ο τρικύλινδρος TSI κινητήρας βενζίνης του 1,0 λίτρου, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να είναι διαθέσιμος από την αρχή της εμπορικής πορείας του αυτοκινήτου.

Η επίσημη πρεμιέρα του νέου Seat Leon είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιανουαρίου, ενώ η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές της ερχόμενης άνοιξης.