Αυτό είναι το νέο Skoda Superb Scout


H Skoda παρουσίασε την έκδοση Scout του καινούργιου Superb δίνοντας τη δυνατότητα αυξημένης ικανότητας κίνησης εκτός δρόμου στο πολύ ευρύχωρο μοντέλο της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/3/2020

Το νέο Skoda Superb είναι το τέταρτο κατά σειρά μοντέλο της τσεχικής εταιρείας το οποίο αποκτά έκδοση Scout, δηλαδή αυτή που δίνει πιο ξεχωριστό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Διατίθεται αποκλειστικά με station wagon αμάξωμα, γεγονός που το κάνει απαράμιλλο αναφορικά με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα που προσφέρει στους επιβάτες του. Φυσικά, το Superb Scout έχει σύστημα τετρακίνησης που αποτελείται από έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο υδραυλικό συμπλέκτη ο οποίος δύναται να μεταφέρει έως το 90% της ροπής στον πίσω άξονα και έως το 85% αυτής στον τροχό που έχει την καλύτερη πρόσφυση κάθε φορά. Υπό κανονικές συνθήκες (πρόσφυσης), η ροπή μεταφέρεται στον εμπρός άξονα.

Το καινούργιο Superb Scout προσφέρεται και στην εξοπλιστική έκδοση «Rough Road» στην οποία το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος είναι αυξημένο κατά 15 mm συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις του, ενώ διαθέτει μαύρου χρώματος πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος και προστατευτικές ποδιές. Ο χώρος αποσκευών του Skoda είναι τουλάχιστον 660 λίτρα και μπορεί να φτάσει ως τα 1.980 λίτρα όταν διπλωθούν οι πλάτες του πίσω καθίσματος. Όπως είναι αναμενόμενο, το επίπεδο εξοπλισμού είναι υψηλό περιλαμβάνοντας πολλά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως και στοιχεία που συμβάλλουν σε μια περισσότερο πολυτελή εικόνα.

Αναφορικά με τους κινητήρες, το νέο Skoda Superb Scout θα διατίθεται τόσο με τον 2.0 TDI των 190 PS και μέγιστης ροπής 400 Nm όπως και με τον 2.0 TSI των 272 PS και μέγιστης ροπής 350 Nm. Θα διαθέτει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων του Ομίλου VAG και το σύστημα «Driving Mode Select» μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέγει την αμεσότητα απόδοσης της ροπής στους τροχούς, αναλόγως της υφής του εδάφους και του επιπέδου πρόσφυσης που υπάρχει κάθε φορά. Προαιρετικά, το καινούργιο Skoda Superb Scout θα διατίθεται και με πρόγραμμα λειτουργίας «Off-Road», καθώς και με το σύστημα «Dynamic Chassis Control».