Αυτό είναι το νέο Subaru WRX. Όσα αξίζει να γνωρίζετε


Η Subaru δίνει συνέχεια στην παράδοση της δημιουργίας υψηλών επιδόσεων sedan δίνοντας τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά του WRX.

  • 3/3/2021

H έλευση του ηλεκτροκίνητου κύματος που απειλεί να σαρώσει τον κόσμο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας δεν μοιάζει να ανησυχεί τη Subaru, η οποία έχει ήδη ολοκληρώσει την εξέλιξη της νέας γενιάς του γνωστού και μη εξαιρετέου WRX.

Οι πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου, το οποίο αναμένεται να περάσει το αμέσως επόμενο διάστημα στη γραμμή παραγωγής έχουν ήδη έρθει στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας τον σχεδιαστικό κώδικα που πρόκειται να ακολουθήσει.

Το τριών όγκων αμάξωμα διατηρείται, ενώ κρίνοντας από τις πρώτες φωτογραφίες είναι κάτι περισσότερο από πιθανή η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων του αυτοκινήτου, το οποίο χαίρει της εκτίμησης αγορών που λατρεύουν αυτού του τύπου και του μεγέθους sedan.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσθέστε τον επιθετικό αεροδυναμικό σχεδιασμό, τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης όπως και τη χαρακτηριστική εισαγωγή αέρα στο μέσον του μπροστινού καπό.

Αντιστοίχως, στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο έχει η κάθετης διάταξης έγχρωμη οθόνη αφής, η οποία κυριαρχεί στην κεντρική κονσόλα δίνοντας τον τόνο της εξοπλιστικής επικαιροποίηση του αυτοκινήτου και της προσαρμογής του στα νέα τεχνολογικά ήθη και έθιμα.

Πιστό σε μια old school λογική παραμένει το υπόλοιπο cockpit, όπου το DNA της Subaru έχει διατηρηθεί σχεδόν ανέγγιχτο από τις προκλήσεις της εποχής.

Αναμφίβολα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου, οι οποίες βροντοφωνάζουν από μακριά ότι πρόκειται για μια πρόταση που έχει γαλουχηθεί με τις αξίες της Fuji Heavy Industries.

Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι ότι κάτω από το καπό του αυτοκινήτου θα βρεθεί ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 2,4 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια ενός υπερσυμπιεστή καυσαερίων θα αποδίδει περισσότερους από 250 ίππους.

Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης θα συμπληρώνει τις προδιαγραφές του νέου Subaru WRX, ενώ μένει να αποδειχθεί αν το ιαπωνικό sport sedan θα διατηρήσει στην γκάμα των εκδόσεών του διαμορφώσεις με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.