Αυτό είναι το νέο Toyota GT 86


Τις σχεδιαστικές και όχι μόνο λεπτομέρειες του νέου Toyota GT 86 αποκαλύπτει φωτογραφία η οποία φέρεται να απεικονίζει τη δεύτερη γενιά του ιαπωνικού sportscar.

  • 14/8/2020

To νέο Toyota GT 86 είναι γεγονός. Μια νέα φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει με κάθε λεπτομέρεια τις σχεδιαστικές και όχι μόνο προδιαγραφές του ιαπωνικού  sportscar που πολύ σύντομα πρόκειται να αποκτήσει τη δεύτερη κατά σειρά γενιά του.

Οι αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος είναι εκτεταμένες και ικανές για να δηλώσουν από την πρώτη ματιά την απόσταση που επιχειρεί να πάρει το Toyota GT 86 από το πρόσφατο παρελθόν του.

Μάλιστα δεν είναι λίγα εκείνα τα στοιχεία που παραπέμπουν στη μεγαλύτερη σε διαστάσεις και ισχυρότερη Supra, αποτυπώνοντας την προσπάθεια της Toyota να εγκαθιδρύσει ένα αναγνωρίσιμο εταιρικό σχεδιαστικό προφίλ.

Θεμελιώδεις ωστόσο αναμένονται να είναι και οι αλλαγές στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, ξεκινώντας από τον κινητήρα ο οποίος για μία ακόμα φορά θα προέλθει από τη Subaru, αυξάνοντας  παρ’ όλα αυτά τη χωρητικότητά του στα 2,4 λίτρα και την απόδοσή του στα όρια των 220 ίππων.

Μάλιστα δεν είναι  λίγοι εκείνοι που θεωρούν δεδομένη και την παρουσία υπερτροφοδοτούμενων εκδόσεων που είτε θα αξιοποιήσουν ως βάση τον ίδιο κινητήρα των 2,4 λίτρων φτάνοντας  τους 260 ίππους, είτε σε αγορές όπως η ευρωπαϊκή θα καταφύγουν σε δοκιμασμένες λύσεις, όπως ο δίλιτρος-turbo κινητήρας  της BMW που συναντάται και στην Supra.

Όλα αυτά θα γίνουν γνωστά το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και το λανσάρισμα του αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένο για την άνοιξη του 2021.