Αυτό είναι το… περίεργο μήνυμα του Elon Musk για τη νίκη του Joe Biden


Η επιχειρηματική «τάξη» της Αμερικής, οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο υποδέχθηκαν με τον δικό τους τρόπο την επικράτηση των  Δημοκρατικών στην Αμερικάνικες εκλογές. Αίσθηση προκάλεσε η ανάρτηση του CEO της Tesla.

  • 10/11/2020

Ο ένας μετά τον άλλο οι CEO’s των μεγαλύτερων Αμερικάνικων εταιρειών υποδέχθηκαν με εφορία την εκλογική νίκη του Joe Biden στις πρόσφατες Αμερικάνικες εκλογές, κάτι που αποτελεί τουλάχιστον ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Κυβέρνηση.

O Bill Gates έστειλε «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο J. Biden και στην Αντιπρόεδρο K. Harris», ευχαριστώντας του αξιωματούχους, αλλά και όσους συνετέλεσαν ώστε να υπάρξει αυτή η μεγάλη συμμετοχή: «Εργάστηκαν άοκνα για να διασφαλίσουν πώς ένας αριθμός ρεκόρ Αμερικανών θα ρίξει την ψήφο του η οποία θα μετρηθεί στη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας για τη χώρα».

Να θυμίσουμε πώς ο ιδρυτής της Microsoft είχε ασκήσει δημοσίως κριτική στον απερχόμενο πρόεδρο Donald Trump για το πώς διαχειρίστηκε την πανδημία του Covid-19.

Ο ελληνικής καταγωγής Jeff Bezos, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, με μήνυμά του στο Instagram τόνισε πώς «Ενότητα, κατανόηση και σεμνότητα δεν είναι τα χαρακτηριστικά της εποχής που έληξε» αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη διακυβέρνηση, καταλήγοντας: «Συγχαρητήρια πρόεδρε Biden και αντιπρόεδρε Kamala Harris. Με τον αριθμό ρεκόρ της συμμετοχής τους οι Αμερικανοί απέδειξαν ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις κορυφαίων Αμερικάνων επιχειρηματιών, με τον Elon Musk να κάνει για ακόμη μια φορά τη… διαφορά με ένα διφορούμενο μήνυμα.

«Ούτε άκρα αριστερά, ούτε δεξιά. Χρειάζεται ένας νέος Banner» σημείωσε ο ιδρυτής και CEO της Tesla, αναφερόμενος σε έναν ήρωα κόμικ επιστημονικής φαντασίας!

Σε κάθε περίπτωση, η επιχειρηματική ελίτ των ΗΠΑ προσδοκά σταθερότητα από την διακυβέρνηση Joe Biden, κάτι που χρειάζεται η αγορά, η οικονομία και οι διεθνείς εμπορικές σχέσεις.