Αυτό είναι το πιο γρήγορο Smart του κόσμου με 2.200 άλογα! (Video)


Την θέση του τρικύλινδρου κινητήρα έχει πάρει μία τουρμπίνα από τζετ αεροπλάνο δημιουργώντας ένα εκρηκτικό (κυριολεκτικά) κοκτέϊλ. Ή μάλλον σφηνάκι...

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/12/2018

Στον πλανήτη με τα παράξενα της αυτοκίνησης αυτό εδώ το Smart σίγουρα έχει περίοπτη θέση. Πρόκειται για το πιο γρήγορο και πιο τρελό Smart του κόσμου, εφοδιασμένο με κινητήρα από αεροπλάνο jet και με απόδοση 2.200 ίππων.

Το video μας δείχνει τον περήφανο (και ακόμα αρτιμελή...) ιδιοκτήτη του να μας δείχνει αυτό τον αυτοκινητικό Φρανκεστάϊν. Και μένουμε εντυπωσιασμένοι με το πως του μπήκε η ιδέα στο μυαλό αλλά και πώς κατάφερε και... μπήκε και η τουρμπίνα μέσα στο σαλόνι του μικρού Smart.

Tώρα όλα αυτά πέρα από τον εντυπωσιασμό στην μικρή γειτονιά του Internet θα πρέπει να αποδειχθούν και λειτουργικά. Ο ιδιοκτήτης του Bill Berg πάντως, μάλλον σοφά ποιώντας, μας μιλά για την "θεωρητική" απόδοση του αυτοκινήτου και κάποιες εξωφρενικές επιδόσεις.

Η τελική του για παράδειγμα φθάνει στα 354 km/h ενώ αγγίζει τα 270 km/h σε μόλις 9 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωσή του κυμαίνεται στα περίπου 56 λίτρα ανά πέντε λεπτά λειτουργίας (αυτός είναι και ο τρόπος μέτρησης στα αεροπλάνα).

Παρά το ότι πολλοί θα υπέθεταν το αντίθετο, το πυραυλοκίνητο Smart είναι νόμιμο για κυκλοφορία στον δρόμο (όπως νόμιμα είναι και πολλά άλλα πράγματα στις ΗΠΑ). Έχει τα πάντα που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο, όπως φώτα, υαλοκαθαριστήρες, τιμόνι, φρένα (ποιά φρένα;), ακόμα και κλιματισμό.

Ο Βill είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας που εξειδικεύεται σ' αυτές τις κατασκευές, έχοντας δημιουργήσει μεταξύ άλλων και το γρηγορότερο πυραυλοκίνητο σχολικό στον κόσμο. Πάντως μια βόλτα με φουλ "γκάζι" με αυτό το Smart θα είναι σίγουρα μια από τις δυο πιο τρομακτικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείς στη ζωή του πριν κλείσει (ή την στιγμή ακριβώς που κλείνει...) δια παντός τα μάτια του.