Αυτό είναι το Polestar Precept παραγωγής


H Polestar δημοσίευσε μία φωτογραφία από το Precept EV, το νέο μοντέλο της, το οποίο άρχισε να εξελίσσει και το οποίο αναμένεται να μπει σε διαδικασία παραγωγής πριν το 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 16/9/2021

Η Polestar έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Precept, το νέο υπό εξέλιξη νέο μοντέλο της, το οποίο βασίζεται στο πρωτότυπο που παρουσίασε στις αρχές του 2020.. 

Στη συγκεκριμένη (αρχική) φωτογραφία μπορούμε να δούμε το αυτοκίνητο να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και στον χώρο όπου έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία εξέλιξης και μορφοποίησής του. Το αμάξωμά του μοιάζει πολύ με αυτό του πρωτότυπου το οποίο εντυπωσίασε με τη λιτότητα της σχεδίασής του και με τη μορφή του. 

Το καινούργιο μοντέλο θα είναι το κορυφαίο της Polestar και αναμένεται να ανταγωνίζεται εμπορικά το Tesla Model S και την Porsche Taycan, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που περιλαμβάνουν και τη Mercedes-Benz EQS. Προς το παρόν, η σουηδική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ή τις επιδόσεις του. 

Ωστόσο, το καινούργιο όχημά της θα διαθέτει το σύστημα κίνησης που υπάρχει και στο Polestar 2. Θυμίζουμε ότι το τελευταίο έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 408 PS και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 660 Nm, ενώ οι μπαταρίες του έχουν ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 78 kWh (πραγματική 75 kWh).

Φυσικά, στο Precept τόσο η μέγιστη ισχύς όσο και η χωρητικότητα των μπαταριών θα είναι μεγαλύτερες, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει καλύτερες επιδόσεις και αυξημένη αυτονομία κίνησης. Τα στελέχη της Polestar ανακοίνωσαν ότι το νέο μοντέλο τους θα μπει σε διαδικασία παραγωγής πριν το 2025.