Αυτό θα μπορούσε (και το θέλουμε) να είναι το νέο Dacia Sandero


ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ DACIA SANDERO ΜΕ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/3/2020

Είναι κοινό μυστικό ότι η Dacia βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης του νέου Sandero, οπότε ανέλαβε δράση ο γνωστός ιστότοπος από την Ρωσία Kolesa έσπευσε να μας δώσει μία ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι το νέο προσιτό μοντέλο της Ρουμάνικης εταιρίας.

Στην φωτογραφία το βλέπουμε με τα σήματα της Renault γιατί στην Ρωσία απ' όπου μας έρχεται το σκίτσο όπως και σε άλλες χώρες (Νότια Αφρικη, Νότια Αμερική) πωλείται ως Renault Sandero. Συνεπώς πέρα από το σήμα της Renault στην πράξη βλέπουμε μία εκδοχή ενός νέου μικρού Dacia.

Πέρα από τα... διαδικαστικά, αυτό που βλέπουμε είναι ένα πολύ πιο όμορφο και σύγχρονο αυτοκίνητο από το απερχόμενο, με διαφορετικές γραμμές και εντελώς νέα σχεδίαση ιδίως στο εμπρός μέρος, αποκτώντας την "οικογενειακή" σχεδιαστική γλώσσα της Renault.

Aπό το πλάι μοιάζει αρκετά στο Clio ενώ πίσω υπάρχουν μικρά φωτιστικά σώματα σχεδόν ίδιου μεγέθους με αυτά του Zoe. Όπως είναι αναμενόμενο, το νέο Sandero θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το CMF-B που υπάρχει και στα Clio, Captur και Nissan Juke. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται ο υβριδικός των 1.6 λίτρων E-Tech με τα 140 άλογα, ενώ θα υπάρχουν και όλες οι πιο προσιτές εκδόσεις κινητήρων που βρίσκουμε στην γκάμα του γαλλικού γκρουπ.

Η παρουσίαση του αυτοκινήτου αναμένεται προς τα τέλη της χρονιάς, αν και όλη η αναστάτωση με τον κορονωϊό και την επιδημία ίσως στείλει τα πράγματα μερικούς μήνες μπροστά, στις αρχές του 2021.