Αυτό το Audi Quattro 20V είναι κελεπούρι!


Αν ενδιαφέρεστε για ένα καλοδιατηρημένο Audi Quattro, να η ευκαιρία σας!

  • 29/5/2022

Το εν λόγω παράδειγμα του θρυλικού Audi Quattro έγινε παραγγελία από έναν πελάτη το 1990, με τον αντιπρόσωπο να το παραλαμβάνει απευθείας από τα κεντρικά της εταιρείας.

Για τα πρώτα 6.809 χλμ που διένυσε ήταν εταιρικό όχημα, ενώ πιστεύεται πως είναι ένα εκ των τελευταίων τέτοιων οχημάτων, εκείνης της γενιάς, που βγήκε ποτέ από το εργοστάσιο της Audi.

Συνολικά, έχει κάνει 51.500 χιλιόμετρα διαδρομών, που αποτελεί εξαιρετικά χαμηλό αριθμό για αυτοκίνητο τριών δεκαετιών, ενώ στη δημοπρασία του Classic Car Auction Summer, στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα διατεθεί και το πλήρες βιβλίο με τα σέρβις και τις αλλαγές που έχουν γίνει στο όχημα.

Ο υπεύθυνος πωλήσεων του CCA, Gary Dunne, δήλωσε σχετικά:

«Μας εντυπωσίασε όταν το αυτοκίνητο έφτασε με κάποια ιστορικά σχετικά αναμνηστικά, αλλά δείχνει επίσης πόσο πολύτιμη ήταν αυτό το αυτοκίνητο. Υπάρχει επίσης μια μπροσούρα Quattro Collection και ένα φυλλάδιο Moments που εκδόθηκε το 2005 για τον εορτασμό των 25 χρόνων του αρχικού Quattro. Αυτό είναι ίσως το πιο πρωτότυπο Quattro Turbo που διατίθεται σήμερα.»

Η σπανιότητα, καθώς και η εξαιρετικά καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο, φαίνεται πως θα εκτινάξουν την τιμή πώλησής του, με τους ανθρώπους του CCA να περιμένουν να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, κάτω από το καπό του Quattro 20V βρίσκεται ένας εν σειρά 5κύλινδρος κινητήρας, απόδοσης 220 ίππων και ροπής 309 Nm, συνδυασμένος με ένα 5τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που μεταφέρει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς.