Αυτό το Audi RS6 τα δίνει όλα στην Autobahn (video)


Ένα από τα καλύτερα overall σπορ οικογενειακά μοντέλα είναι το RS6 το οποίο προσωπικά θα προτιμούσα ακόμη και από μία 911.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/3/2020

Στο παρακάτω βίντεο θα το δείτε μετά το πρώτο λεπτό να επιταχύνει στην Autobahn, στον μοναδικό αυτοκινητόδρομο που δεν έχει όριο ταχύτητας. Μάλιστα κάτω δεξιά του βίντεο τονίζεται πως η όλη προσπάθεια έχει γίνει από έναν πολύ έμπειρο οδηγό προς αποθάρρυνση άλλων… ζηλιάρηδων που θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο.

Όπως θα δείτε το πάντα τετρακίνητο RS6 έχει έναν πολύ άνετο στιλ επιτάχυνσης και δίχως ιδιαίτερη προσπάθεια καταφέρνει να ξεπεράσει τα 300 km/h. H Audi δίνει την διαδικασία του 0-100 km/h σε 3,6 sec και μια τελική περιορισμένη στα 250 km/h. Όπως θα δείτε στο βίντεο, όταν βγει ο περιοριστής το ταχύμετρο στα χέρια του AutoTopNL έφτασε τα 305 km/h.

Πραγματικά το RS6 εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του και το καυτό ταπεραμέντο του όταν παράλληλα προσφέρεται για καθημερινές μετακινήσεις και με την πρακτικότητα ενός μεγάλου βάγκον. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο έτσι και το νέο έχει κάτω από το καπό του έναν twin-turbo V8 με χωρητικότητα στα 4,0 lt με ισχύ στα 600 PS και ροπή στα 800 Nm. Μάλιστα συνδυάζεται με 48V υβριδικό σύστημα και έξτρα boost από μοτεράκι 12 kW.