Αυτό το custom Chevy C30 είναι το κατάλληλο όχημα για να αποκλειστείς στα χιόνια (video)


Οι μηχανικοί του οίκου River City Rods πήραν στα χέρια τους ένα ταλαιπωρημένο Chevrolet C30 και με μεράκι το μετέτρεψαν σε ένα εντυπωσιακό campervan που προσφέρει μια σειρά ανέσεων στους επιβάτες του. Δείτε το εσωτερικό του.

  • 25/1/2022

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι άνθρωποι του αμερικανικού οίκου River City Rods δεν προχώρησαν στην μετατροπή του συγκεκριμένου αυτοκινούμενου έχοντας κατά νου τους μπλοκαρισμένους απ' το χιόνι δρόμους της Αττικής. Ο λόγος που έβαλαν σε εφαρμογή το πλάνο της μεταμόρφωσης ήταν για να το παρουσιάσουν στην έκθεση SEMA του 2019 και να τραβήξουν τα βλέμματα, κάτι το οποίο κατάφεραν. Συγκεκριμένα ο εν λόγο οίκος ειδικεύεται σε μετατροπές κλασικών οχημάτων σε lowriders τα οποία είναι αρκετά δημοφιλή στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Σε αυτή τη μορφή παρέλαβαν οι μηχανικοί το C30 πριν προχωρήσουν στην ολική μετατροπή του.
Σε αυτή τη μορφή παρέλαβαν οι μηχανικοί το C30 πριν προχωρήσουν στην ολική μετατροπή του.

H δύναμή του Chevrolet C30 που κυκλοφόρησε το 1983 προέρχεται από έναν κινητήρα V8 με χωρητικότητα 5.3 L και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων. Λεπτομέρειες σχετικά με την ιπποδύναμη δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο, θα πρέπει να πάρουμε ως δεδομένο ότι έχουν γίνει όλες οι μετατροπές προκειμένου να κινείται με άνεση στα ταξίδια του.

Η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη και φέρνει το πάτωμα στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος, που μπορεί να δείχνει εντυπωσιακό αλλά σίγουρα δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον που θα χρησιμοποιήσει το όχημα για εξορμήσεις στη φύση. Στο εξωτερικό έχει γίνει αρκετή δουλίτσα ώστε το C30 να τραβάει το μάτι. Mάλιστα το κατάφερε αρκετά καλά κατά την διάρκεια της έκθεσης αφού ήταν με διαφορά η πρόταση που "μαγνήτισε" τους φωτογραφικούς φακούς.

Ως βασικός χρωματισμός έχει επιλεγεί ένα retrο καφέ (εξ’ού και το προσωνύμιο Brown Sugar που του κόλλησαν οι μετατροπείς του) το οποίο δένει αρμονικά με κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Θαυμασμό προκαλεί και στο εσωτερικό όπου παρέχονται όλες οι ανέσεις που θα προσφέρουν μια ευχάριστη διαμονή στους επιβάτες. Στα highlights είναι οι ξύλινες επενδύσεις, ο custom νεροχύτης στον οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση ένα παλιό ψυγείο της Coca-Cola, αλλά και δύο ξύλινα βαρέλια που φιλοξενούν τα ηχεία του ηχοσυστήματος.