Αυτό το GMC Typhoon «τα βάζει» με Corvette!


Τα SUV υψηλών επιδόσεων δεν είναι τόσο σύγχρονο φαινόμενο όσο νομίζουμε, με το GMC Typhoon να αποτελεί ζωντανή απόδειξη αυτού!

  • 20/4/2022

Στο Mecum Auctions, event δημοπρασιών που θα λάβει χώρα στην πίστα της Ινδιανάπολης το διάστημα 13-21 Μαΐου, ένα από τα πολλά σπάνια αυτοκίνητα που θα τεθούν προς πώληση είναι και το GMC Typhoon.

Το performance SUV βασίζεται στο Syclone, με 4697 αντίτυπα να κατασκευάζονται από την εταιρεία.

Στην «καρδιά» του Typhoon βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας 4,3 λίτρων, ικανός για 280 ίππους και 475 Nm ροπής. Η δύναμη στέλνεται κατά 35% στον εμπρός άξονα και κατά 65% στον πίσω, μέσω ενός 4τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων.

Με αυτές τις επιδόσεις, το GMC Typhoon έκανε τα 0-100 km/h σε 5,3 δευτερόλεπτα, όσο και η Chevrolet Corvette της εποχής.

Λίγα γίνονται γνωστά για το εν λόγω παράδειγμα, εκτός από το γεγονός ότι έχει περάσει από τα χέρια μόλις ενός ιδιοκτήτη, και πως δεν έχει ανακατασκευαστεί. Στο καντράν αναφέρει πως έχει καταγράψει περί τα 73.000 χιλιόμετρα, αν κι αυτό δεν επιβεβαιώνεται κάπως.

Οπτικά, έχει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον look, με το μαύρο χρώμα να το καθιστά μίνιμαλ, αλλά και αρκετά «άγριο», με ένα μικρό αυτοκόλλητο 'Typhoon' να σπάει τη μονοχρωμία χαμηλά στις μπροστά πόρτες.