Αυτό το «γυμνό» Subaru Impreza WRX Wagon περνά Ferrari και Porsche στην πίστα! (video)


Ψάχνετε οικονομικό τρόπο να φτιάξετε το δικό σας 'track toy'; Το εν λόγω Subaru Impreza WRX Wagon ίσως να σας ενδιαφέρει ως περίπτωση.

  • 8/9/2022

Το κανάλι Driven Media στο YouTube εξερευνά πώς μπορεί κανείς να έχει το δικό του «όπλο» για την πίστα, με οικονομικό τρόπο.

Η περίπτωση του Subaru Impreza WRX Wagon παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς στο τελευταίο τους βίντεο, αφαίρεσαν τα πάντα -εκτός από τα απολύτως απαραίτητα- από το αυτοκίνητο, καθώς είναι γνωστό πως το βάρος είναι εχθρός της ταχύτητας.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, τουλάχιστον. Από τα 1430 κιλά που ζύγιζε το αυτοκίνητο, με τη... διαίτα έφτασε τα 1295 κιλά, αφαιρώντας όλα τα καθίσματα εκτός του οδηγού, τα πατάκια και κάθε μαλακή επιφάνεια για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Scott Mansell, που αναλαμβάνει να οδηγήσει το δημιούργημα της ομάδας του, εξήγησε στο βίντεο πως, σύμφωνα με τις ομάδες της Formula 1, κάθε 10 κιλά που αφαιρούνται από τα μονοθέσιο, σημαίνουν κέρδος 0,3 δλ. ανά γύρο. 

Άρα, οι εν λόγω αλλαγές στο Impreza θα πρέπει να φέρουν διαφορά 4 δευτερολέπτων στον γύρο.

Η βροχή, ωστόσο, χάλασε τα σχέδια των ανθρώπων της Driven Media, αλλά ακόμα κι έτσι, είδαμε το Impreza να προσπερνά μία Porsche 911 GT3 RS, μία Ferrari 488 Pista και ένα Radical!

Περισσότερα στο σχετικό βίντεο:

Πηγή: Driven Media