Αυτό το Land Rover Defender 90 έχει την καρδιά μιας Corvette C6


Το βασικό του στοιχείο είναι ο V8 της General Motors καθώς και ένα roll-cage που επιτρέπει οι πόρτες να είναι αφαιρούμενες!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ECD AUTOMOTIVE
  • 13/7/2020

Family Vacation. Οικογενειακές διακοπές δηλαδή είναι το όνομα της δημιουργία της E.C.D. Automotive Design η οποία έχει μετασκευάσει ένα παλιό καλό Land Rover Defender 90. Αυτό με το κοντό μεταξόνιο και με μαλακή οροφή. Τώρα, οικογενειακές διακοπές με ένα τρίθυρο Defender που ποτέ δεν ήταν θαύμα χώρων… ακούγεται κάπως. Αλλά ας είναι…

Η βάση της μετατροπής είναι η αλλαγή του αναιμικού diesel που συνήθως υπάρχει κάτω από το καπό αυτών των Land Rover από ένα θηριώδη V8 6,2 lt. Πρόκειται για τον LS3-V8 που κανονικά κινούσε την έκτη κατά σειρά γενιά της Corvette και απέδιδε σε αυτήν 436 PS και 575 Nm, που ας πούμε αποδίδει και στο Defender.

Οι αλλαγές στα μηχανικό μέρη δεν περιορίσθηκαν μόνο στην αλλαγή κινητήρα. Υπάρχει και ένα καινούργιο χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η E.C.D. τοποθετεί και ένα κύκλωμα φρένων υψηλής απόδοσης. Οι άξονες είναι οι στάνταρ, ενώ η ανάρτηση με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος είναι της Fox. Οι μαύρες ζάντες είναι ατσάλινες, ενώ τα λάστιχα ειδικά off road.

Το αμάξωμα είναι «χτισμένο» γύρω από έναν κλωβό ασφαλείας, ο οποίος παρέχει και τη δυνατότητα της αφαίρεσης των θυρών. Υπάρχει πρόσθετη λαμαρίνα βιομηχανικού τύπου και σε σκούρο χρώμα στο καπό -εκεί υπάρχει και η ρεζέρβα- στα μαρσπιέ και το πίσω μέρος.

Εννοείται πως υπάρχουν μπόλικα off road αξεσουάρ όπως «εργάτης» και προβολείς. Το εσωτερικό είναι φροντισμένο και πολυτελές, ενώ παράλληλα διαθέτει και σύγχρονα ηλεκτρονικά.