Αυτό το Mazda MX-5 μοιάζει με... Porsche 911 Dakar (photos)


Ένα Mazda MX-5 Miata NA μεταμορφώνεται σε... Porsche 911 Dakar, και αποκτά off-road διάθεση και υπερμεγέθη ελαστικά 27 ιντσών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 27/11/2022

Το Mazda MX-5 Miata φημίζεται για το φινετσάτο στυλ του. Το χαμηλωμένο αμάξωμα και η εξαιρετική του αεροδυναμική το κάνουν κατάλληλο για πίστα, και σίγουρα όχι για εξορμήσεις εκτός δρόμου. Αυτό έρχεται να αλλάξει ένας petrolhead από το Τέξας των ΗΠΑ, ο οποίος, όχι μόνο έχει τοποθετήσει έναν κινητήρα V8 κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα, αλλά έχει κάνει το αγαπημένο roadster όλων, να μοιάζει με Porsche 911 Dakar.

Πρόκειται για ένα Mazda MX-5 Miata NA του 1992, το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω της αμερικανικής ιστοσελίδας αγοραπωλησιών οχημάτων, Bring A Trailer. Ο πωλητής το έχει καταχωρήσει ως ένα όχημα σε στυλ Safari, και πράγματι, αυτό επιβεβαιώνεται με την πρώτη ματιά που ρίχνει κανείς πάνω του.

Το πάτωμα του Miata έχει υπερυψωθεί, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τροχούς 27 ιντσών για κάθε τερέν. Η εμφάνισή του δε θυμίζει με τίποτα το αρχικό στυλ του μοντέλου, καθώς έχει τοποθετηθεί ένα προστατευτικό προφυλακτήρα bull bar στο μπροστινό μέρος, αλλά και ένα σετ τεσσάρων προβολέων στην οροφή. Και οι δύο αυτές προσθήκες είναι χαρακτηριστικές των οχημάτων safari, και χρησιμοποιούνταν κατά κόρον στα αυθεντικά ράλλυ οχήματα που περνούσαν από τις δύσβατες και -κάποιες φορές- επικίνδυνες διαδρομές του Ράλλυ Κένυας, για να βοηθήσουν τους οδηγούς να προστατευτούν από τα μεγάλα ζώα που συναντούσαν, αλλά και να τα ανχινεύσουν.

Στην «καρδιά» του, το Miata κρύβει έναν κινητήρα 302 ci Ford V8 που αυξάνει τη μέγιστη ισχύ του οχήματος, και συνοδεύεται από ένα μηχανικό σύστημα μετάδοσης 5 σχέσεων, και ένα διαφορικό 7,5 ιντσών της Ford.

Στο εσωτερικό του, το Safari Miata δεν έχει λάβει ιδιαίτερες αναβαθμίσεις, και μοιάζει να μην έχει πειραχτεί σε κανένα σημείο, εκτός από το τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων, που αποτελούν προσθήκες του ίδιου του ιδιοκτήτη. Η τρέχουσα προσφορά ανέρχεται στα 7.750 δολ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Δεκεμβρίου για την υποβολή της δικής τους προσφοράς.