Αυτό το Mini Cooper με κινητήρα από Subaru WRX θυμίζει κάτι από καρτ (video-photos)


Ένας βελτιωτής από την Αυστραλία αποφάσισε να συνδυάσει τον fun-to-drive χαρακτήρα του Mini Cooper με την αστείρευτη ισχύ του boxer κινητήρα του Subaru WRX.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: @dutchysgarage - Instagram
  • 15/8/2023

Λίγοι είναι εκείνοι που δεν εκτιμούν πραγματικά το Mini Cooper ως αυτοκίνητο. Επίσης λίγοι είναι κι εκείνοι που δε γνωρίζουν ότι ο boxer κινητήρας των 2,5 L του Subaru WRX είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς τετρακύλινδρους κινητήρες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Ένας βελτιωτής από την Αυστραλία, ο Steve, γνωστός κι ως @dutchysgarage στο Instagram, αποφάσισε να συνδυάσει αυτές τις δύο «δυνάμεις», δημιουργώντας ένα Mini Cooper που μοιάζει, ακούγεται και κινείται σαν καρτ, όμως είναι απολύτως νόμιμο για να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα, ο Steve χρειάστηκε να κόψει το πάτωμα του Mini, όπως και να αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα. Για την υποστήριξη του κινητήρα, κατασκεύασε ένα πλαίσιο που περικλείει όλη την καμπίνα του αυθεντικού Mini. Όσο για τη μετατροπή του οχήματος σε πισωκίνητο, ο Αυστραλός μετέφερε τα περισσότερα μηχανικά μέρη του Subaru WRX στο Mini, με αυτό να παίρνει κεντρομήχανη μορφή.

Φυσικά, εκτός από τον κινητήρα, το Mini κληρονόμησε και το κιβώτιο ταχυτήτων, όπως και τον μπροστινό άξονα του WRX, ο οποίος είναι πλέον ο πίσω άξονας του Mini. Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το ντεπόζιτο του Mini βρίσκεται πλέον στο μπροστινό μέρος, στην αρχική θέση του κινητήρα.

Το όχημα έχει λάβει και τα καθίσματα του WRX, ενώ έχει τοποθετηθεί ένα ταμπλό που αποτίει φόρο τιμής στο αρχικό Mini. Το αμάξωμα έχει βαφεί σε μπλε-μωβ απόχρωση, με τους τροχούς να είναι μαύροι, 13 ιντσών.

Στην οδήγηση, το WRX Mini δείχνει σταθερό, χωρίς να χάνει τίποτα από την σβελτάδα του, χάρη στις αναρτήσεις του Mazda MX-5 που φέρει. Ο κινητήρας EJ25 που κρύβεται στο πίσω μέρος συνοδεύεται από ένα WRX turbo, με την ισχύ του να ανέρχεται περίπου στους 250 ίππους και 400 Nm ροπής.

Δείτε το WRX Mini του Steve εν δράσει: