Αυτό το Mini Moke έχει έναν V8 της Maserati (video)


Τα μόνα κοινά που έχει το συγκεκριμένο Mini Moke με το διάσημο πρόγονό του είναι το όνομα και η απουσία οροφής.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/3/2020

Το Mini Moke έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τη χαλαρή πλευρά της ζωής. Την ανέμελη, με βόλτες και αθλοπαιδιές που έλεγαν όταν είχε παρουσιαστεί. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, όπως αυτό της Lazareth Auto-Moto. Της εταιρείας του ταλαντούχου αλλά και ιδιόρρυθμου σχεδιαστή Ludovic Lazareth.

Ο οποίος δημιούργησε ένα ελαφρώς διαφορετικό Mini Moke, που ναι μεν παραπέμπει στο διάσημο και cool πρόγονό του αλλά είναι σαφώς πιο «κακό». Και πιο επιθετικό χάρη και στο πολύ μικρό του μεταξόνιο, που έχει σα συνέπεια να διαθέτει θέσεις μόνο για δύο.

Υπάρχει όμως και συνέχεια, καθώς ο αστικός μύθος θέλει το πλαίσιο αυτού του πρωτότυπου Moke να είναι παρατημένο στο πάτωμα του εργοστασίου της Lazareth Auto-Moto δίπλα σε έναν V8 της Maserati. Οπότε συνέβη αυτό που νομίζετε: ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πολύ απλά τα συνδύασε δημιουργώντας ένα Mini Moke που έχει κινητήρα τον V8 των 4.700 cc της διάσημης ιταλικής εταιρείας. Που συνδυάζεται και με το αυτόματο κιβώτιο της τελευταίας που έχει αναλάβει τη διαχείριση των 460 ίππων και των 520 Nm.

Αν στην εξίσωση βάλετε και τα μόλις 840 κιλά που ζυγίζει το σπέσιαλ αυτό Mini Moke, που χάρη στις ζάντες του των 17 ιντσών δείχνει σαν να έχει ξεπηδήσει από καρτούν, έχετε την πλήρη εικόνα ενός από τα πιο τρελά αυτοκίνητα που έχουν δημιουργηθεί τελευταία. Στοvideo που ακολουθεί ο Ludovic Lazareth έχει δημιουργήσει το remake της ταινίας μικρού μήκους του 1976 C'ιtait un rendez-vous. Απολαύστε τον ήχο!