Αυτό το Mini Pickup μετατράπηκε σε παγωτατζίδικο και έγινε συλλεκτικό κομμάτι


Η συγκεκριμένη έκδοση του Mini Pickup κέρδισε τη θέση της στη συλλογή κλασικών οχημάτων του BMW Group με έναν μοναδικό τρόπο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MINI
  • 27/9/2022

Το Mini Pickup μπήκε στην παραγωγή το φθινόπωρο του 1960, και λίγα χρόνια αργότερα βρήκε... την ιδανική χρήση του: κινητό παγωτατζίδικο.

Η εταιρεία Cummins Ice Cream Vans άρχισε να παραλαμβάνει τα Pickup και να τα μετατρέπει αναλόγως από τη δεκαετία του '70.

Στις μετατροπές περιλαμβάνεται η αφαίρεση της οροφής και των πίσω πλαϊνών, ανοίγοντας έτσι χώρο για το σερβίρισμα των πελατών.

Στο πάνω μέρος τοποθετήθηκαν μεγάλα παράθυρα για μεγαλύτερη ορατότητα, ενώ το αυτοκίνητο στο σύνολό του βάφτηκε σε αυτό το έντονο ροζ χρώμα. Έχοντας την επωνυμία 'Lollies Ice Cream' και τις λευκές ρίγες και τα αυτοκόλλητα από παγωτά σε όλο αμάξωμα, ξεχώριζε ακόμα περισσότερο ως το σύμβολο της δροσιάς στα ζεστά μεσημέρια μίας άλλης εποχής.

Η Cummins πωλούσε το van στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στο εξωτερικό. Λίγα έχουν επιβιώσει πια, ενώ η συντήρησή του είναι κοστοβόρα υπόθεση.

Μάλιστα, είχε και το προσωνύμιο 'Batmobile Mini' εξαιτίας των παραθύρων της οροφής, που θύμιζαν αρκετά εκείνα του Batmobile στην τηλεοπτική σειρά Batman της δεκαετίας του '60.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, διέθετε έναν 4κύλινδρο κινητήρα που απέδιδε όλα κι όλα 35 PS.

Το εν λόγω αντίγραφο βρίσκεται, πια, στη συλλογή BMW Group Classic.