Αυτό το pickup θα το ζήλευε ακόμη και ένα Autobot!


Πρόκειται για ένα F-250 που έχει περάσει από τόσο βαρύ tuning που θα μπορούσε να του χαρίσει ακόμη και ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο Transformers!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΜECUM ACTIONS
  • 14/10/2020

Τα αμερικανικά pickup είναι μεγάλα. Πολύ μεγάλα. Όπως το Ford Super Duty F-250 Platinum, για παράδειγμα, που μπορεί στην Ευρώπη να το βλέπουμε ως μια γιγάντια κατασκευή αλλά στην αντίπερα όχθη δεν είναι παρά ένα αρκετά δημοφιλές μοντέλο. Βέβαια στις φωτογραφίες δεν βλέπετε ένα νορμάλ μοντέλο αλλά ένα όπου έχει περάσει τόσο βαριά κατασκευή που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητη.

Μάλιστα, το σασί βρίσκεται πολύ ψηλά πάνω από το έδαφος (επιπλέον 40 εκατοστά από τα 20 του νορμάλ F-250!) με μια αερανάρτηση που απαρτίζεται από εγκάρσιους και διαμήκεις βραχίονες κάνοντας το εν λόγω όχημα να μοιάζει σαν ένα τετρακίνητο… ζουζούνι παντός εδάφους.

Ο εμπνευστής του βαρέως πειραγμένου F-250 έχει και καλό γούστο αφού το λευκό του αμαξώματος έχει κάποιες τιρκουάζ λεπτομέρειες. Με το ίδιο χρώμα τονίζονται τόσο οι βραχίονες της ανάρτησης, οι ποδιές και φυσικά οι μεγάλοι τροχοί που βγάζουν μάτια.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας μεγάλος V8 turbo-diesel που σε χωρητικότητα φτάνει τα 6,7 lt και αποδίδει περίπου 450 άλογα. Πέρα από αυτή την έκδοση υπάρχει και μικρότερος κινητήρας στα 6,2 lt καθώς και ένας μεγαλύτερος στα 7,3 lt με το παρατσούκλι Godzilla.  

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως αυτό το πολύ ιδιαίτερο φορτηγάκι (προσωπικά το βρίσκω γουστόζικο, μην με ρωτήσετε γιατί) είχε πάρει μέρος ως έκθεμα στην SEMA του 2018 και την μετασκευή του είχε αναλάβει η Elite Customs Auto Body από τη Νεβάδα. Προς το τέλος της εβδομάδας θα αποκτήσει νέο ιδιοκτήτη σε δημοπρασία που θα γίνει στο Ντάλας.