Αυτό το πολυτελές SUV διαθέτει σετ τσαγιού από πορσελάνη! (video-photos)


Η Lincoln παρουσίασε το εντυπωσιακό και χλιδάτο Navigator One που θα διατεθεί αποκλειστικά στην Κίνα σε μόλις 30 αντίγραφα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: LINCOLN CHINA
  • 12/9/2022

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις-έρευνες, τόσο ελβετικών τραπεζών, όσο και του Forbes, οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι χώρες στις οποίες διαμένουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, 735 στην πρώτη και 607 στη δεύτερη.

Ετσι, αρκετές εταιρίες δημιουργούν απόλυτα εξειδικευμένες, υπερπολυτελείς εκδόσεις οχημάτων για τις δύο χώρες. Τα αυτοκίνητα αυτά, κατασκευάζονται σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό αντιγράφων, αφενός για να είναι ξεχωριστά/συλλεκτικά και αφετέρου γιατί ελάχιστοι μπορούν να τα αποκτήσουν.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και το Lincoln Navigator One, το... τεράστιο πολυτελές SUV που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu. Βασισμένο στην έκδοση Navigator L με το μακρύ μεταξόνιο, που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, το One θα διατεθεί αποκλειστικά στην Κίνα και σε μόλις 30 αντίγραφα. Τα οποία, έχουν ήδη… καπαρωθεί από τους δισεκατομμυριούχους που έσπευσαν να τα «κλείσουν» με το που παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο!

Στην Κίνα, ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά πολυτέλειας των αυτοκινήτων, είναι ο τεράστιος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών. Έτσι η Lincoln αφαίρεσε την τρίτη σειρά καθισμάτων που κανονικά διαθέτει το Navigator L και στη θέση των πίσω καθισμάτων τοποθέτησε δύο τεράστιες, πολυτελείς, πολυθρόνες, με πλήρως ανακλινόμενη πλάτη. Τέτοιες συναντά κανείς μόνο στις business class θέσεις αεροπλάνων των κορυφαίων αεροπορικών εταιριών, που πραγματοποιούν υπερατλαντικά (και όχι μόνο) ταξίδια!

Φυσικά, διατίθεται λειτουργία μασάζ για τους επιβαίνοντες, ηλεκτρικό υποπόδιο φινιρισμένο με δέρμα, πολλά χειροποίητα διακοσμητικά σε αρκετά σημεία της καμπίνας, σύστημα μεταβλητού φωτισμού LED, φαρδιά υποβραχιόνια, μια μεγάλη οθόνη infotainment για να μπορούν οι επιβαίνοντες να παρακολουθούν ταινίες και διάφορες άλλες πολυτέλειες. Αυτό, ωστόσο, που εντυπωσιάζει, είναι το πολυτελές σετ τσαγιού από κινέζικη πορσελάνη, το οποίο εντάσσεται σε ένα πλήρως ηλεκτρικά «αναδυόμενο» minibar που εμφανίζεται με μία κίνηση!

Εξωτερικά, το Navigator One διακρίνεται για το δίχρωμο ασημί-μοβ χρώμα του και τους τροχούς 22 ιντσών. Η Lincoln δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι κρύβει το Navigator One κάτω από το καπό, αν και πιθανότατα θα κινείται από τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα βενζίνης 3,5 L που αποδίδει ισχύ 446 PS και ροπή 692 Nm και εξοπλίζει τα Navigator στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυτελής έκδοση του Navigator στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζεται Black Label και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων. ηχοσύστημα Revel Ultima με 28 ηχεία και μπροστινά καθίσματα με ηλεκτρικό μασάζ και έως 30 διαφορετικές διαμορφώσεις. Ωστόσο, δεν φτάνει σε τίποτα τις πολυτελείς παροχές και διαμορφώσεις του One.