Αυτό το Renault Clio V6 πουλήθηκε για 108.000 ευρώ!


Το πολύ καλά διατηρημένο και εξαιρετικά σπάνιο Renault Clio V6 των φωτογραφιών δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ 90.000 βρετανικών λιρών ή 108.000 ευρώ.

  • 3/3/2022

Το Renault Clio V6 Phase 2 στο χαρακτηριστικό, αλλά και σπάνιο κίτρινο χρώμα Acid Yellow έπιασε την τιμή ρεκόρ των 90.000 βρετανικών λιρών ή 108.000 ευρώ σε διαδικτυακή δημοπρασία της πλατφόρμας Collecting Cars. Αυτό το αντίτιμο φυσικά το κάνει το ακριβότερο Clio που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Ο οίκος δημοπρασιών Collecting Cars με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία κατέχει και το ρεκόρ για το ακριβότερο Clio V6 Phase 1, το οποίο είχε πουληθεί για περίπου € 75.000.

Το συγκεκριμένο Clio είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το 2004 και έχει μόλις 17.270 μίλια (περίπου 27.800 km) στο οδόμετρο του. H απόχρωση του κίτρινου χρώματος Acid Yellow του Γάλλου κατασκευαστή κυκλοφόρησε σε μόλις 21 κομμάτια παγκοσμίως, εκ των οποίων μόλις τα οκτώ είναι δεξιοτίμονα.

Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με το πακέτο Complete Leather Pack και διαθέτει ραμμένη στο χέρι επένδυση από μαλακό δέρμα Nappa Storm Grey, μία επιλογή που είχε τοποθετηθεί σε μόλις 18 Clio V6 παγκοσμίως. Το πακέτο περιλαμβάνει δερμάτινο κάλυμμα κινητήρα, δερμάτινες επενδύσεις στις πόρτες και την οροφή σε ανοιχτό γκρι Alcantara, δερμάτινο τιμόνι, επιλογέα και χειρόφρενο.

Ο κινητήρας του είναι ο V6 των 3,0 λίτρων τοποθετημένος στο κέντρο, ο οποίος στέλνει τους 255 ίππους στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε πριν από 16 χρόνια από τον τωρινό του ιδιοκτήτη από τη βρετανική Renault, ενώ διαθέτει ολοκληρωμένο ιστορικό σέρβις. Εκτός από την εξαιρετική του κατάσταση και τη σπανιότητά του, στην υψηλή τιμή αγοράς του έπαιξε ρόλο και η πλούσια ιστορία του συγκεκριμένου Clio V6.

Το συγκεκριμένο Clio V6 ήταν το Safety Car στο πρωτάθλημα Clio Cup series του 2005, ενώ την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο Goodwood Festival of Speed. Ήταν επίσης ο νικητής του βραβείου «Best Clio V6» στο 2016 Origine RS (η μεγαλύτερη συγκέντρωση V6 Clio στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Πηγή: Collecting Cars