Αυτό το SUV της Toyota σε πάει παντού


Η σχολή Jimny βρίσκει μιμητές ακόμα και μέσα στην κοινότητα της Toyota με τη σχεδιαστική σπουδή του αμερικανού S. Hadley να αποτυπώνει στον ψηφιακό καμβά το όνειρο δεκάδων χιλιάδων οπαδών της ιαπωνικής φίρμας.

  • 23/1/2021

Η Suzuki απέτυχε παταγωδώς να δώσει συνέχεια στη δυναστεία του Jimny ή αν προτιμάτε των μικρών και προσιτών offroaders αφήνοντας τον χώρο στους απανταχού σχεδιαστές να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

H αρχή έγινε με το ευφάνταστο offroader που έφερε τα σήματα της Peugeot ενώ η virtual μάχη της διαδoχής του Suzuki Jimny συνεχίζεται με τη συμβολή του Αμερικανού σχεδιαστή S. Hadley, ο οποίος έδωσε το χρίσμα στην Toyota, επιχειρώντας την αναβίωση του θρυλικού FJ-40.

Το σύγχρονο FJ-E είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο επιχειρεί να ισορροπήσει πάνω στη λεπτή γραμμή που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, λοιπόν, δεν λείπουν τα φουτουριστικά στοιχεία όπως και οι σαφείς αναφορές στον μακρινό πρόγονό του.

Το Toyota FJ-E είναι τετρακίνητο χάρη στην παρουσία τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων ανάμεσα στις προδιαγραφές του.

Οι μπαταρίες χωρητικότητας 100 kWh βρίσκονται τοποθετημένες στο δάπεδο του αμαξώματος το οποίο έχει ενισχυθεί ώστε να προσφέρει την απαιτούμενη προστασία.

Το μήκος του ιαπωνικού offroader φτάνει τα 4,4 μέτρα ενώ άκρως εντυπωσιακή είναι η απόσταση από το έδαφος, η οποία αγγίζει τα 35,6 εκατοστά.

Μάλιστα ο αμερικανός σχεδιαστής S. Hadley έχει δημιουργήσει τρεις διαφορετικές εκδόσεις (Urban, Overlanding και Desert) προσαρμόζοντας τις προδιαγραφές του ιαπωνικού offroader στις διαφορετικές αποστολές που θα κληθεί να υποστηρίξει.

Διαβάστε ακόμα:

Ένα φανταστικό Jimny από την Peugeot

Άνοιξαν οι παραγγελίες για το επαγγελματικό Suzuki Jimny