Αυτό το σύστημα βάζει «τέλος» στους καβγάδες για τη μουσική στο αυτοκίνητο


Η Harman εμφανίζεται ως… Κυανόκρανος και τερματίζει τις «εχθροπραξίες» μεταξύ των επιβατών ενός αυτοκινήτου για την επιλογή της μουσικής. 

  • 11/2/2022

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα στο χώρο του αυτοκινήτου, που χρονολογείται από την εποχή που ενσωματώθηκαν τα πρώτα ηχοσυστήματα, είναι το «ποιος θα επιλέξει τη μουσική;». Αυτό οδηγούσε και συνεχίζει να οδηγεί σε μεγάλους καβγάδες μεταξύ των επιβατών για το τι τελικά θα ακουστεί από τα ηχεία, ειδικά όταν πρόκειται να γίνει κάποιο μακρινό ταξίδι.

Η εταιρεία Harman ως άλλος… Κυανόκρανος έρχεται για να βάλει ένα τέλος στις «εχθροπραξίες» παρουσιάζοντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «HARMAN EXPLORE 2022» δύο νέα συστήματα.

Αυτά είναι το «Ready Together» και το «Software Enabled Branded Audio» τα οποία λειτουργώντας συνδυαστικά δημιουργούν μεμονωμένες ακουστικές ζώνες στην καμπίνα και έτσι κάθε επιβάτης μπορεί να ακούει τη μουσική που του αρέσει χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους.

Θα μπορούσε κάποιος να πει  πως αυτό μπορεί να γίνει και με τη χρήση ακουστικών, ωστόσο στην περίπτωση των συγκεκριμένων συστημάτων οι επιβάτες έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να συνομιλούν αλλά και να βρίσκονται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον

Την ίδια στιγμή η Harman, η οποία είναι θυγατρική της Samsung, ανακοίνωσε πως το σύστημα έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε όχημα και έτσι είναι πολύ πιθανό σύντομα να το δούμε ως προαιρετική επιλογή στους online διαμορφωτές. Μέχρι τότε, οι καβγάδες θα συνεχίζονται…