Αυτό το Toyota Land Cruiser είναι ηλεκτρικό και μάλιστα είναι επίσημο


Το Land Cruiser παραμένει και ως ηλεκτρικό σκληροτράχηλο και κατάλληλο για κάθε είδους εδάφη, Ακόμα και για ορυχεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/1/2021

Το Land Cruiser, το θρυλικό τζιπ της Toyota με τη μακρόχρονη πορεία και παρουσία σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, είναι ίσως από τα τελευταία που θα περιμέναμε να δούμε ως ηλεκτρικό. Αυτήν την περίοδο τουλάχιστον.

Παρόλα αυτά, όσο και αν ακούγεται περίεργο υπάρχει ηλεκτρικό Land Cruiser και μάλιστα σχεδόν επίσημο. Και λέμε σχεδόν γιατί είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Toyota Αυστραλίας με την BHP. Η τελευταία είναι η κορυφαία εταιρεία φυσικών πόρων της ηπείρου και θα δοκιμάσει κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκ μετατροπής.

Ένα από αυτό είναι και η έκδοση με καρότσα του Land Cruiser 70, που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα ορυχείο. Και μάλιστα σε υπόγειο στοά, όπου βέβαια η απουσία καυσαερίων είναι σημαντικό και καθοριστικό πλεονέκτημα. Η μετατροπή έγινε από ένα τμήμα της ίδιας της Toyota Αυστραλίας και για αυτό θωρείται επίσημη.

Στα ορυχεία χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο οχήματα με κινητήρες πετρελαίου, ενώ αν το ηλεκτρικό Land Cruiser περάσει με επιτυχία της δοκιμασίες η ένταξη από την BHP περισσότερων στο στόλο των ελαφρών φορτηγών της θα βοηθήσει στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου της τελευταίας. Ο οποίος είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων στη λειτουργία των ορυχείων της κατά 30%.