Αυτό το Toyota MR2 του 1990 παραμένει μέχρι και σήμερα σαν καινούργιο (photos)


Μπορεί να κατασκευάστηκε πριν από 32 χρόνια ωστόσο μέχρι και σήμερα παραμένει... του κουτιού έχοντας "γράψει" στο κοντέρ λιγότερα από 2.500 km. Δείτε την τιμή πώλησής του.

  • 22/7/2022

Με τις φήμες να θέλουν την Toyota να παρουσιάζει σύντομα τον διάδοχο του MR2, ποιος δε θα ήθελε να έχει στη συλλογή του το κλασικό μοντέλο -που μοιάζει μάλιστα με καινούργιο- όσο αναμένει την κυκλοφορία του απογόνου του;

Αυτό το Toyota MR2 έχει στο κοντέρ της 2.216 km, σύμφωνα με τη Βρετανική αντιπροσωπεία Appreciating Classics και φαίνεται να «κατάγεται» από τη Β. Ιρλανδία, όπου και καταχωρήθηκε στον πρώτο της ιδιοκτήτη. Αυτός το για 31 χρόνια, αφού αγοράστηκε το 1990 και τέθηκε προς πώληση τον Αύγουστο του 2021.

Η σελίδα των αντιπροσώπων αναφέρει ότι το συγκεκριμένο Toyota MR2 βρίσκεται σε εξαιρετική κατάστασηκαι είναι «μοναδικό στο είδος του». Έχει καλύψει χιλιόμετρα 6 εβδομάδων μέσα σε 30 χρόνια, και τόσο η όψη του όσο και ο κινητήρας δίνουν την εντύπωση ότι είναι καινούργια.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η Toyota έχει ντύσει την καμπίνα με γκρι βελούδο, το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρίσκειται ένας κινητήρας 4A-GE 1.6 lt της Toyota. Είναι ο ίδιος 16βάλβιδος που χρησιμοποιεί το AE86 Corolla GT coupe και το AE82 Corolla GT hot hatch. Αποδίδει 122 PS και 143 Nm ροπής, καθώς πρόκειται για την eυρωπαϊκή έκδοση και όχι για την πιο «ενισχυμένη» αμερικανική, Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το Toyota MR2 μπορεί να κάνει το 0-100 σε 8 sec.

Το κόστος του -οπτικά τουλάχιστον- ολοκαίνουργιου Toyota MR2 ανέρχεται στα 41.300€.